Perşembe Mart 28, 2024

12'ler Mannheim'da Partizan'ca anıldı

kaypakkaya-partizan
12 Halk savaşçısının ölümsüzleşmesinin adından Türkiye ve dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Mannheim da anma programı gerçekleştirildi.

 

24-28 Kasım 2016 tarihleri arasında Dersim Aliboğazı vadisinde 12 TKP/ML TİKKO Gerillası Faşist T.C. ordusuyla girdiği çatışmada şehit düşmüştü.

12 Mayıs Cuma günü Partizan’ın tarafından organize edilen sokak anmasında, açılış konuşması ve 12’ler şahsında devrim ve demokrasi şehitleri adına saygı duruşu ile başlatıldı.

Açılış konuşmasında Türkiye’de 2015 seçimleri sonrası daha da pervasızlaşan AKP faşist hükümeti, hiç bir muhalif sese tahammül etmeyerek gazeteci, milletvekili, muhalif kesimleri sindirdiği, tutukladığı dile getirildi.

Kasım 2016’dan bugüne kadar Dersim’de süren operasyonlar ve neticesinde ölümsüzleşen HPG, DHKP-C, TİKKO Gerillaları, evlerinde infaz edilen devrimcilere vurgu yapıldı.

Akabinde NCK-Kürt Toplum merkezi adına bir temsilci Kürtçe konuşma yaparak Mayıs şehitlerini andı.

TKP/ML TIKKO Rojava Komutanlığı’nın mesajı okundu. “12’leri anmak onların boş kalan mevzilerini doldurmaktır”, denilen açıklamada aynı zamanda, “12'ler ve şehit düşen her bir Devrim şehidimizin ölümlerini zaferle süsleyecek, onlara verdiğimiz intikam ve zafer sözümüzü son mermimiz kalıncaya dek savaşarak yerine getireceğiz” denildi.

MLPD(Marksist Leninist Parti Almanya) ve Yeni Kadın adına mesajlar okundu. Yetiş Yanlız (Ahmet) Fransa'da yürüttüğü faaliyet dönemine ilişkin bir mesaj aktarıldı. 

Kitle,  Mannheim Tirengarı önünde “12 yaşıyor, halk savaşçıları ölümsüzdür”, “Devrim Şehitlerı ölümsüzdür”, “Em sehiden gulane bıbırtının /Mayıs Şehitlerını anıyoruz”, yazılı pankartlar taşındı.

Şehitlerin resimleri karanfillerle meydanda görselleştirildi.

“Hoch dıe ınternatıonale solıdarıtät", "Dersim'de bir ses Partizanlar orda” sloganları atıldı.

Partizan’nın çağrısı ile örgütlenen ortak eylemde ADHK, MLPD, Anadolu Federasyonu, AGIF, NCK-KÜRT Toplum Merkezi destek verirken, etkinlikte TİKKO Müzik Topluluğu eserleri seslendirildi.

640