Cuma Mart 29, 2024

23 Temmuz Tarihli Enternasyonal Liste-MLPD Buluşmasının Sonuç Bildirgesi

kaypakkaya-partizan
Bu bildirgeyi imzalamak isteyen kurum veya kişiler info@mlpd.de adresine mail atabilirler.

 

Özgürlük ve Demokrasi için, Türkiye’de faşist Diktatörlüğün daha fazla tesis edilmesine karşı mücadele et!

Erdoğan Rejimi ile diplomatik ilişkilere derhal son verilsin!

Erdoğan rejimi Türkiye’de 15 Temmuz tarihli başarısız darbe girişimini bir fırsata çevirmekteiir. Bizler darbecileri Erdoğan rejimi gibi red ediyoruz. Olağanüstü hal (OHAL) yasası Türkiye’de faşist diktatörlüğün kurulması ve devamlılığın sağlanması sürecinde niteliksel bir adımdır. 20 Temmuz 2016 tarihinde Erdoğan diktatoryal bir yetki ile OHAL açıklaması yaparak, Milli Güvenlik Kurumu ile süreci yönetme durumuna gelmiştir. Uzun zamandır hazırlanan listeler vasıtasıyla 55 bin kişi akeri, eğitim ve diğer devlet aygıtlarından uzaklaştırılmış, 9 bin memurun görevine son verilmiştir. Medya yeniden dizayn edilmekte, devlet aygıtlarına temizlik adı altında operasyonlar çekilmekte, demokratik haklar tamamıyla ortadan kaldırılmakta, mahkeme kararı olmaksızın tutuklamalar yapılmakta, halk ve işçi hareketleri ile kürt ulusal mücadelesi daha fazla şiddetle ve kanla bastırılmaktadır.

AKP, MHP ve IŞİD faşistleri tarafından kışkırtılan faşist güruh yürüyüşleri ile halk korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir. Türk polisi tarafından korunan ve emekçilerin/halkın mücadelesinin yoğun olduğu semtlere saldırma girişimleri geri püskürtülmüştür.

Türkiye’de ki sendikacılardan elinizi çekin! Tutuklama furyasına uğraması muhtemel olan HDP’den elinizi çekin!

İçerde dizginsiz gericilik – dışarda yükseltilen saldırganlık; bu Erdoğan rejiminin, Türkiye’de hüküm süren tekellerin karlarını ve iktidar çıkarlarını korumak için uyguladıkları ana yönelimidir.

Bu durumda bizler, Türkiye’de ki devrimcilerin, işçi ve emekçilerin, mücadeleci kadın örgütlerinin çevre hareketinin ve tüm demokratların tarafında yer almaktayız. Onların demokrasi, özgürlük, sömürüsüz ve baskısız bir toplum ve sosyalizm için verilen sosyal kurtuluş mücadeleleri ile dayanışma içinde olacağız!

Erdoğan rejimi ile ortak çalışmaya devam eden Alman hükümetini şüphesiz protesto ediyoruz. Merkel/Steinmeier hükümeti Türkiye’yi, yaptıkları kirli mültecilik pazarlığının zarar görmemesi için tehlikeye atmak istememektedirler. Almanya’da, Türkiye ve Kürdistan’da süren özgürlük mücadelesine destek veren 30’dan fazla Türkiyeli devrimci, Alman mahkemelerinde yargılanmaktadırlar. Başta Alman hükümeti olmak üzere AB ve NATO, Erdoğan’ın devet terörü konusunda suç ortağıdırlar.

Türkiye ile diplomatik ilişkilere derhal son verilsin! Türkiye’de konuşlandırılan alman askeri birlikler derhal geri çekilsin! Türkiye’ye silah yardımına derhal son verilsin! Türk hükümetine yapılan AB mali yardımı derhal iptal edilsin! Erdoğan rejimi ile yapılan gerici mülteci antlaşması derhal fesh edilsin!

Almanya’da Türkiye ve Kürdistan kökenli politik tutsaklar derhal serbest bırakılsın! 129 a ve b yasası derhal iptal edilsin!

Almanya’da sokakları, hangi ulustan olursa olsun ulusalcılara ve faşistlere bırakmayacağız. Protesto ve dayanışma etkinliği için en geniş kesimlere çağrıda bulunuyoruz. İşyerlerinde Türk, Kürt ve Alman işçileri arasındaki işçilerin birliği için mücadele etmeliyiz!

31 Temmuz Pazar günü Köln’de AKP’nin yürüyüşünü protesto etmek için ve o hafta sonu daha fazla karşı aktivitelerin desteklenmesi için çağırıda bulunuyoruz.

Kararlı bir şekilde ister alman neo faşistleri yada türk faşistleri olsun ister islami şekilde süslenmiş IŞİD faşizmi olsun, her türden ırkçılığa karşı mücadele ediyoruz.

Yaşasın enternasyonal dayanışma!

Özgürlük, Demokrasi ve sosyalizm için mücadele bütünüyle desteklenmelidir!

İmza atan kurum temsilcileri ve kişiler:

AGİF-Almanya Ezilen Göçmenler Federasyonu, ATİF-Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu, Gençlik Kurumu REBELL, Sol Forum Radevormwald, MLPD-Almanya Marksist-Leninist Partisi, Neuer Weg Yayımcılık, PYD Rojava, Berlin ve çevresi Kobane ile dayanışma komitesi, Stuttgart ve çevresi Kobane ile dayanışma komitesi, PFLP-Filistin Halk Kurtuluş Cephesi

Kişiler : Sonja Borgwardt/Dünya Kadınları; Frank Jasenski/Avukat; Erich Klein/Çevre sendikası üyesi; Ismet Polat/Duisburg; Renate Radmacher/Enternasyonal Dayanıma (SI) yönetim kurulu üyesi; Mehdi Rezai/Köln; Fritz Ullmann/ Sol Forum Radevormwald Başkan Yardımcısı; Anne Wilhelm/Nilitan kadın meclisi üyesi; Ulrich Achenbach/Bochum Pazartesi Eylemcileri temsilcisi ve Ulja Serway Almanya Paazartesi eylemcileri merkezi koordine grubu üyeleri; Mehmet Yakin/Duisburg; 

Bu bildirgeyi imzalamak isteyen kurum veya kişiler info@mlpd.de adresine mail atabilirler.

1102