Perşembe Mart 28, 2024

28ci ATIK-Gençlik ve tatil kampında İspanya-Roses'te buluşalım!

kaypakkaya-partizan
Yolculuk esnasında hem kendiniz hem de trafikteki diğer insanlar için azami dikkatli olmanız, kazaları ve ulaşım aksamalarını önleyici tedbirler almanız, kendinizi ve bizleri üzmemeniz dileğiyle, şimdiden hepinize iyi yolculuklar.

 

Değerli ATİK aktivistleri, sevgili gençler ve emekçiler;

Gerçek anlamda sosyal adalet, toplumsal demokrasi ve sosyal kurtuluş uğruna sürdürülen uluslararası mücadele, ve aynı zamanda ezilen etnik kültürler, inançlar, cinsler ve yaşamsal yönelimler adına eşitlik kavgamız, kısacası toplumsal özgürlük istikametindeki bütün arayışlarımız, ağır bedeller ödenerek ve dur durak demeden sürgit devam etmektedir.

Tam da bu nedenledir ki; üretkenlik ve edilgenlik hakkına sahip canlı bir mekanizma, yani insan oldugumuz icin, kapitalist üretim/toplum hepimizi bir şekilde yıprattığı için; herkesin bir nebze soluklanmaya, dinlenmeye, yeni mücadele ve yaşam enerjileri depolamaya ihtiyacı vardır.

Ayrıca kendimizi sosyal, siyasal, kültürel ve sportif açılardan kolektif ortamlarda yeniden üretmeye, sosyal kurtuluş kavgamızı nispeten yeniden anlamlandırmaya ve geliştirmeye dair ihtiyaçlarda çoğalmaktadır..Gençlik Ve Tatil Kampları’mız işte bu ihtiyaçların ve alternatif yaşam arayışlarının bir ürünüdür. Çeyrek asrı aşan süredir olumlu geleneksel bir karakter kazandığı için de, üretken talep yaratan başarılı bir faaliyet olarak sürgit devam etmektedir..

Ayrıca tatil yaparken de alternatif bir dinlenme politikası olarak, kolektif yaşam koşullarında, hep birlikte üretmek ve eleştirel bir bakışla en az isarfla bilinçlice tüketebilmek amaçlı kamplar organize etmek, artık konfederasyonumuzun ayrıcalıklı ve kendine özgün önemli bir faaliyetidir. Gençlik Ve Tatil Kamplarımız, esas itibarıyla bu özgün yanları ve alternatif örgütlenme biçimiyle, aynı zamanda birer mücadele mevzisidir. Bireysel olarak kendimiz, sosyal olarak kolektifimiz ve kurumsal çalışmalarımız için yeniden ve yineden mücadele enerjisi üretmek adına tasarlanmaktadır bütün kamplarımız. Kamplardaki kolektif yaşam ortamında kendimizi özellikle pratikte, teoride ve sorumluluk esnasında kapsamlı sınama, geliştirme koşullarına sahip oluyoruz..

Kamp ortamlarında kültürel eğlenceler, atölye çalışmaları, sportif etkinlikler, toplu geziler, kadınlara, gençlere ve çocuklara özgün programlar sunulmaktadır. Kolektif üretim ve demokratik birliktelikler içinde, alışılmışlığın dışında bambaşka ve unutulmayacak yeni anılar yaşayacağınıza dair emin olabilirsiniz. Bunun bir iddia olmadığını kapmlarımıza katılanlar çok iyi bilirler.

Emperyalist sistemin fütursuz saldırıları sonucu; yoksulluğun, işsizliğin, ezilmişliğin, horlanmışlığın, dıştalanmışlığın, bireyciliğin, kendine ve topluma yabancılaşmanın, ırkçılığın, sömürünün, savaşların ve her türlü saldırganlıkların, ayyuka çıktığı bir süreçte, alternatif tatil kamplarına katılarak, birlikte dinlenmek ve kendimizi çok yönlü yeniden üretmek için buluşuyoruz. Toplumsal barışı, özgürlüğü, demokrasiyi en azından kendi aramızda yaşatmak ve uygulamak için buluşuyoruz. Her birimiz yoğun yaşamsal koşuşturmalar içinde, ve hayatın birçok alanında demokratik-politik mücadele sürdürerek ve alın teri dökerek, üstelik bedeller ödeyerek yaşıyoruz. Yaşam koşullarımızı bir nebze yaşanabilir kılabilmek adına, bütün her şeyin en iyisini hakeden siz emekçileri ve değerli gençlerimizi organize edeceğimiz 28. Gençlik Ve Tatil Kampı’mıza katılmaya davet ediyoruz.

Kampla ilgili gerekli oranizasyon bilgileri:

Gençlik Ve Tatil Kampı’mız, İspanya’nın Katalanya eyaleti içindeki, Costa Brava bölgesinin en güzel kasabalarından ROSES’te, CAMPİNG CASTELL MAR alanı içinde ve Platja de la Rubina sahilinde olacaktır.
Kamp alanımız, dolayısıyla Rubina sahilindedir. Bu alan, harika bir doğal görünüme sahiptir ve özel doğa koruması altında olan ve Katalonya’nın kuzeydoğusuna düşmekte göçmen kuşların durak noktası olduğu içinde unesco koruması altındadır bu bölge..

Bu kamp yerini daha önce iki kez kullandık, hem kamp işletmecileri ve hem de kamp sakinleri ve bu kamplara katılan arkadaşlarımız çok memnun kaldıkları için, aynı yeri bu sene yeniden kiraladık.

Kampın yapılacağı Roses kasabasının da içinde olduğu Costa Brava bölgesi; doğa, tarih, deniz ve kumsalı ile yaz turizmi olanaklarıyla çok revaçta olan ve rahat tatil bakımından oldukça organizeli bir bölgedir. Etrafı yeşil PİRANE sıra dağları çevrili, mavi gökyüzünün, mavimsi ve tuzlu Akdeniz suyuyla birleştiği alanda, bu yaz ATİK 28. Gençlik ve Tatil Kampı yeniden gerçekleşecektir. Platja de la Rubina sahilinde olan Camping Castell Mar, 4 km uzunluğundaki ince kumuyla göz kamaştıran bir özelliğe sahiptir.

Geniş ve uzun sahilinin yanında kamp altyapısı oldukça temizdir. Kamp mekanı, çamaşırhanesi, restorantı, kafeterya, duş-banyo alanı, yüzme havuzu, animasyon sahnesi ve proğramları, küçük bir marketi, spor tesisleri ve gölgelik alanlarıyla oldukça rahatlatıcı tatil ve dinlenme hizmetleri sunmaktadır. Kampımız içinde hayvanseverlerin seyretmesi için kamplumbağa havuzu, kuş konaklama alanları vardır ve ayrıca sabah ve akşam saatlerinde binek atlarla geziler yapılmaktadır.

Kamp mekanımız alt yapısı çok gelişmiş, dört yıldızlı, güzel bir kamptır. Bu sene çeşitli rahatsızlıklarından dolayı çadırda yatamayanlar için baraka evler (bungalov) sistemi de reserve edilmiş ve ayrıca geleneksel çadır sistemimiz kurulacaktır. ATİK adına toplam 5 Baraka ev kiralanmıştır ve her ev 6 kişiliktir. Baraka evlerin duşu, tuvaleti ve küçük bir mutfağı, mobilyası ve gölgeliği vardır. Baraka evlerde kalmak isteyen arkadaşlarımız, aşağıdaki kamp irtibat telefonumuzu arayıp 15 Temmuza kadar önceden reserve yapmalıdır.

Kamp Eğitim Temaları:

Sınıfa, Halka Ve Toplumsal Mücadeleye YABANCILAŞMA

Eğitmenler: Volkan Yaraşır ve Ufuk Berdan

Yeni Kadın siyasal ve kültürel eğitimi

YDG siyasal, sportif ve kültürel eğitimi

Davetli Misafir Sanatçı ve Aydınlar:

Cetin Oraner- Müzisyen

Volkan Yaraşır- Sendikacı Yazar

Grup Haykırış

Kamp Genel Proğramı:

-Açılış Şöleni ve Bilgilendirme

-Güncel siyasal söyleşi ve eğitimler

-Tarih, doğa ve piknik gezi turları

-Müzik, şiir dinletileri ve sinema akşamları

-Kültür akşamları ve bilgi yarışması

-Sportif aktiviteler ve atölye çalışmaları

-Gençlik, Kadınlar ve Çocuk programları

-Kapanış Şöleni

Atölye çalışmaları:

Kamp TV, Kamp Gazetesi, El sanatları, Tiyatro-Skeç, Kültür-Sanat, Teknik Eğitimler v.s.

Kamp ücretleri:

Çadır, kişi başına:            1 Günlük 1 Haftalık

03-11 Yaş arası çocuklar :( 25e Günlük) 175 € haftalik

12-18 yaş arası gençler: (35E gunluk) 245 € haftalik

18 yaş üstü büyükler: 45 (Günluk)  315 € haftalik

Baraka Ev, kişi başına: 1 Günlük 1 Haftalık

60 € 420 €

0-3 Yaş arası çocuklar çadırda ücretsizdir!!

Dikkat:

0 ile 03 yaşları arası çocuklar için sadece çadırda konaklama ücretsizdir, bungalowlarda çocuklara veya yetişkinlere hiç bir indirim yapma imkânı malesef mümkün değildir.
Bütün bu ücretlere kamp süresi boyunca herkes için üç öğün yeme, içme, yatma, ve kamp organizesi boyunca su, elektrik, teknik ve diğer yerleşim-organize masraflarının dahil olduğu unutulmamalıdır.
Baraka Evlerin 3 tanesi 23 Temmuz-05 Ağustos arası, 2 tanesi de 23 Temmuz-09 Ağustos arası reserve edilmiştir. Dolayısıyla elimizdeki baraka ev (bungalow) sayısı çok sınırlıdır (toplam 5 tane reserve yapabildik).

Dikkat, baraka evlerde talep çoktur ve ATİK adına baraka reservasyonu sınırlıdır. Bu nedenle ne yazık ki, sadece önceden reserve yapanlar burada kalabilecektir!!!Her baraka da 6 kişi kalabiliyor, birbirini tanıyan ve anlaşabilen aileler birleşerekte bir baraka ev tutabilirler. Aksi takdirde kamp komitesi bungalow dagılımını önceki başvuru sırasına göre kendisi yapacaktır. Baraka evler için kamp başlamadan önce barakalar için reservasyon başvuru irtibat telefonumuz üzerinden direk kamp komitemize (ufuk) yapılmış olmalıdır.

Kamp başladıktan sonra baraka ev taleplerine göre yerleştirme reserve durumuna göre kamp komitesi inisiyatifinde yapılacaktır. Barakaların bir gün veya bir yatağının dahi boş kalmaması gerekmektedir. Aksi durumda zarar edilir.. Bu nedenle zamanında başvuranlara öncelik gösterilecektir ve bu durum anlayışla karşılanmalıdır..Elini çabuk tutan hızlı reserve yaptıran kazanır!!Bilginize sunulur…

Kampa getirilecek malzemeler:

-Her türlü spor eşyaları ve giyecekler

-Oyun malzemeleri

-Banyo-duş malzemeleri, mayo, havlu, yüzme malzemeleri,

-Güneş kremi veya yağı (çok önemli, çocuklar için en yükseğini alın!)

-Yüzme havuzu ve denize için lastik ayakkabı

-Alerji karşıtı hap veya ilaçlar, ve normal ilaçlarınız

-Araba ruhsat belgeleri ve seyahat sigorta belgesi

-Pasaport, ehliyet ve kimlikleriniz

-Hastalık sigorta belgesi, özel eşyalarınız

-Battaniye, ince yorgan, ince döşek, yastık v.s

-Atölye çalışmaları için gerekli kurs eşyaları

-Müzik aletleri ve müzik yüklü CD’ler, USB’ler

-Varsa özel piknik masa veya sandalyeleriniz

-Ayrıca özel eşyalarınız..

Kamp Komitesi ve reservasyon-irtibat telefonu:

0049-151-24979005 (ufuk)

Kamp Adresi:

Camping Castell Mar, Platja de la Rubina,

ROSES (Costa Brawa, Katalonya) İspanya

Kamp proğramı hakkında aktuel bilgiler için:

www.atik-online.net

Camping Castell Mar ve La Rubina sahili hakkında daha geniş bilgi için lütfen bakınız:

http://www.camping-castellmar.com/

http://www.camping-castellmar.com/de/services/

Kamp ulaşımda takip edilecek yol:

Arabayla gelecekler Fransa’dan sonra Mülhous giriş yaptıktan sonra Lyon A6 , Montpellier, Perpignon, Barcelona istikametini takip edecekler..İspanya’ya girdikten ve otobanda yaklaşık 50 km yol aldıktan sonra 2. Roses çıkışından inilecek!!! (1. çıkış Fifüres-Roses’tir ve çok dolandırıyor) ve Roses ( C 260 yolu) istikametine ara yoldan yaklaşık 15 km gidilecek. Roses’e 5 km kala, Camping Castell Mar veya La Rubina şiltleri istikametinde sağdan bir çıkış var. Buradan sonra 1 km’lik kısa ve asfaltlı bir orman yolu takip edilerek kamp alanına ve sitemize çok rahat ulaşılmaktadır. Şoförler Dikkat: Kamp alanına kadar Fransa ve İspanya’da yaklaşık 100 Euro civarında otoban ücreti ödemesi yapılmaktadır.

Uçakla gelecek arkadaşlar Girona, veya bulamazlarsa Bacelona’ya bilet alsınlar. Havalimanlarından Roses’e kadar tren bağlantıları vardır ve ara tren yolculuğu ispanyada çok ucuzdur..Herkes Roses’e kadar kendisi gelmelidir..Kamp komitesi Roses garından sonra kamp alanına kadar sizleri taşıyacaktır..

Yolculuk esnasında hem kendiniz hem de trafikteki diğer insanlar için azami dikkatli olmanız, kazaları ve ulaşım aksamalarını önleyici tedbirler almanız, kendinizi ve bizleri üzmemeniz dileğiyle, şimdiden hepinize hayırlı yolculuklar.

Ve tüm çalışmalarınızda üstün başarılar..

ATİK Genel Konseyi ve 28. Kamp Komitesi 

805