Cuma Mart 29, 2024

ADGP; IŞİD Çetelerinin Serekaniye’de yaptıkları katliamı Kınıyoruz!

kaypakkaya-partizan
ADGB olarak, Gezi-Taksim direnişinin 1. yıldönümünde Gezi-Taksim direnişini selamlıyor ve direnişi sokaklarda karşılamaya çağırıyoruz.

 

Emperyalist devletlerin ve onların hizmetindeki başta Türk devleti olmak üzere bölge devletlerinin her türlü desteği sunduğu ve silahlandırıp Suriye’ye saldıkları çetelerden IŞİD, Serekaniye’de bir katliam daha gerçekleştirdi. 28 Mayıs’ta Serêkaniye’nin Tileliye, Temade, Ovencake köy ve mezralarını basan IŞİD çeteleri kadın-çocuk-genç-yaşlı demeden onlarca masum Kürdü katletmiştir. Katliamda çoğu çocuk en az 15 sivilin yaşamını yitirdiği ve onlarcasının da yaralandığı öğrenildi. IŞİD çetelerinin gerçekleştirdiği bu katliamı şiddetle kınıyor ve ortacağ karanlığından beslenen bu çeteleri bir kez daha lanetliyoruz.

IŞİD çetelerinin gerçekleştirdiği bu katliam, Rojava halkının barış ve kardeşlik içinde yaşamasına, özerklik inşasına yönelik saldırıdır. ‘’Allahü Ekber” naralarıyla herkese saldıran ve katleden bu karanlık güçlerin insanlıkla, demokrasiyle bir ilişkisi yoktur. Onlar, demokratik hak ve özgürlüklere, özgürlük icin mücadele yürütenlere düşmandır.

Serekaniye’de IŞİD çetelerinin katliamından başta Türk devleti olmak üzere, çetelere her türlü yardımı yapan, eğiten ve silahlandıran tüm devletler sorumludur.

Serekaniye katliamı, Kürt halkının Rojava’da yaşayan diğer halklarla birlikte ilan ettikleri özerkliğin karşı karşıya olduğu tehlikeyi de göstermektedir. Ezilen halkların özgürlüğünü savunanların enternasyonal görevlerine de vurgu yapmaktadır.

Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu olarak, Serekaniye’de IŞİD çetelerinin sivillere yönelik katliamını ve çetelere destek veren başta Türk devleti olmak üzere tüm güçleri protesto ediyoruz.

ADGB olarak, Serekaniye’de, Soma madenlerinde, Gezi’de, Okmeydanı’nda, Sivas’ta, Maraş’ta, Çorum’da, Roboski’de katledilen tüm şehitlerimizi sahiplenmek için, katliamları prıotesto etmek için ilerici, devrimci tüm güçleri sokağa çıkmaya çağırıyoruz.

ADGB olarak, Gezi-Taksim direnişinin 1. yıldönümünde Gezi-Taksim direnişini selamlıyor ve direnişi sokaklarda karşılamaya çağırıyoruz.

Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu (ADGP)

AABF (Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu), ABM (Avrupa Barış Meclisi), ADHF (Almanya Demokratik Halklar Federasyonu), AGİF (Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu), ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu), ADDBF (Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu), Avrupa Sürgünler Meclisi, CENI (Buroya Aştiyê ya Jinên Kurd), Devrimci Proletarya (Yaşanacak Dünya), DIDF (Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu), FEDA (Demokratik Alevi Federasyonu), FKÊ (Ezidi Dernekleri Federasyonu), KOMKAR (Kürdistan Dernekleri Federasyonu Almanya) Kürdistan Halkevleri (Mala Gele Kurdistan e.V.), ÖDA (Özgürlük ve Dayanişma Almanya), TÜDAY (Türkiye / Almanya İnsan Hakları Derneği ), YEK-KOM (Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu ), YXK (Kürdistan Öğrenciler Birliği), ZAVD (Almanya ve Orta Avrupa Asuri Federasyonu, Kürdistan Halk Evi

2285