Cumartesi Nisan 20, 2024

Aliboğazı savunmasında şehit düşen 12 gerilla ölümsüzdür!

kaypakkaya-partizan
Aliboğazı savunmasında şehit düşen 12 gerilla ölümsüzdür!

Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada ANF’ye düşen bir haberden öğrendik 12 halk savaşçısının 24-28 Kasım 2016 tarihleri arasında Dersim-Aliboğazı’nı savunurken şehit düştüklerini... TKP/ML TİKKO Dersim Bölge Komutanlığı’nın kısa açıklamasının ve gerillaların isimlerinin olduğu haberi uzun bir zamandır bekliyorduk. İlk olarak sekiz şehit olarak öğrendiğimiz halk savaşçılarından halihazırda sadece 5’inin ismini öğrenebilmiş, diğer 3 şehidimizin ise isimlerinin açıklanmasını beklemekteydik. Ve yapılan açıklama ile öğrendik ki Aliboğazı savunmasında şehit olan, 8 değil 12 halk savaşçısıydı.

Yetiş yoldaş, Avrupa’da kültür-sanat faaliyetleri içerisinde yer almış, müzik gruplarının toparlanmasında etkili olmuş, ancak son olarak hasret olduğu Dersim’de almıştı soluğu... Serkan Lamba, İstanbul’un emekçi mahallelerinden Gülsuyu’nda kapı kapı gazete dağıtmaktan mahallenin sorunlarına kafa yormaya bir dizi çalışmanın içerisinde yer almış, mütevazi kimliğiyle yoldaşlarının gönlünde taht kurmuştu. Umut yoldaş ise henüz lise yıllarında Yeni Demokrat Gençlik faaliyeti içerisinde aktif bir şekilde yer almış, İstanbul-Sarıgazi’de lise örgütlenmesine öncülük etmişti, daha lise bitmeden hayallerine doğru koşarak yol amıştı. Doğuş, Erzingan’ın yiğit devrimcisi... O da müzikle ilgileniyor, Erzingan’da devrimci müzik yaparak, müzik gruplarında yer alıyordu. Müzik yapmaya Yetiş yoldaşı ile birlikte TİKKO Müzik Topluluğu’nda devam ediyordu.

Esrîn, Hatayî, Gamze... Dersim’in gizlenen erkek egemen yanlarına inatçı duruşlarıyla gerilla saflarında yerlerini alan genç devrimci kadınlardı onlar... Öncü kadınlardı... TİKKO içerisinde kadın yapılanmasıyla heyecanlanan ve komutanlaşma özlemiyle savaşan kadın savaşçılardı.

Mücadeleniz mücadelemizdir!

786