Cuma Nisan 19, 2024

Almanya Demokratik Güç Birliği

kaypakkaya-partizan
ATİK Tutsaklarıyla Dayanışma Yürüyüşüne Çağrı:16 Nisan, Saat 14.00, Nürnberg

 

Avrupa emperyalist devletlerinin Demokratik Güç Birliği bileşenlerimizden ATİK’ li devrimcilere yönelik eşzamanlı olarak gerçekleştirdikleri operasyonun 1. yılındayız. 15 Nisan 2015’te yapılan operasyonla tutuklanan 13 devrimciden 10’u bir yıldır tecrit altında tutulmaktalar ve 3 Haziran 2016 tarihinde Münih’te mahkemeleri başlatılacaktır.

Alman ve Türk devletinin işbirliği ile tutuklanan 10 ATİK’li devrimciyle ve tüm politik tutsaklarla dayanışmak, gerici 129 a-b yasalarının iptali yolunda birlikte mücadeleyi yükseltmek bütün devrimci, demokrat kurum ve kişilerin görevidir.

Alman devletinin, Almanya’daki faaliyetlerine dair bir suçlama getiremediği 10 devrimci tutsağın tek suçu, devrimci olmak ve faşist Türk devletine karşı yürütülen mücadeleye omuz vermektir.

Alman devleti, her fırsatta göçmen kurum ve örgütlülüklerine saldırmakta, politik aktivistleri tutuklamakta ve gözdağı vermeye çalışmaktadır. 1993 yılından bu yana süren PKK yasağıyla, sayısız Kürt kurumu ve evler basıldı, onlarca Kürt politik aktivisti tutuklandı. Bugün açısından 8 Kürt siyasetçinin Almanya'da 129 a/b maddelerine dayanılarak tutuklu bulunduğu bilinmektedir.

Almanya Demokratik Güç Birliği olarak, 129a/b yasasının iptal edilmesini, ATİK aktivistlerinin ve Kürt tutsaklarının derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

ATİK’li devrimcilerin tutsaklıklarının 1. Yıldönümünde Nürnberg’de yapılacak yürüyüşü destekliyor ve ilerici, devrimci, demokrat kurum ve kişileri bu yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz. 16 Nisan’da Saat 14.00’de Nürnberg- Lorenzkirche’de buluşalım.

Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük!

Almanya Demokratik Güç Birliği

12 Nisan 2016

941