Çarşamba Nisan 24, 2024

Amed’in Şen Çocuğu Serdar Can son yolculuğuna uğurlandı.

kaypakkaya-partizan
Mardin Kapı Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anmaya SMF, HDP, DBP, 78’liler Girişimi, Partizan, ailesi ve yakın dostları yalnız bırakmayarak görevlerini yerine getirdi.

 

Devrim mücadelesinin bir neferi olarak 70’li yılların sonlarında başlayan mücadelesiyle birçok anı biriktiren ve bu anılarından “Nenemin Masalları” gibi Türkiye tarihine dokunan Serdar Can dün(18 Eylül’de) yaşamının yitirmiş, 19 Eylül günü de doğduğu Amed topraklarında yoldaşlarının da hazır bulunduğu mezar başında yoldaşı olarak gördüğü annesinin yanına defnedildi.

Can’ın Amed’te defnedileceğinin açıklanmasının ardından, sabah saatlerinden itibaren defin töreninin gerçekleştirileceği Mardin Kapı Mezarlığı ve öncesinde Yenişehir’de bulunan Berat camii önünde polis yoğun bir abluka gerçekleştirmiş ve “slogan atılırsa müdahale ederiz” diye defin törenine katılanlar tehdit edildi.

Polisin ablukasının kar etmediği defin töreninde, bölgede faaliyet yürüttüğü dönemde onu tanıyan yoldaşları ve dostları yalnız bırakılmadı.

Can için, “Son anına kadar bir Partizancı gibi yaşamına devam etti” diye belirtilen törende 78’liler girişimi ve bir yoldaşı tarafından, Amed zindanlarından günümüze dek süren yaşamının en belirgin özelliklerinin mütevaziliği ve devrimci duruşu olduğu anlatıldı. Konuşmalarının ardından bir yoldaşı, Serdar Can’nın 1981’de Amed’te faaliyet yürüten Proletarya Partisi’nin ölümsüzleşen savaşçıları İhsan Parçacı ve Haydar Aslan gibi bir halk savaşçısı olduğunu belirterek “Kürdistan topraklarında ölümsüzleşen yoldaşlarının yanına gittiğini” vurgulandı.

Mardin Kapı Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anmaya SMF, HDP, DBP, 78’liler Girişimi, Partizan, Ailesi ve yakın dostları yalnız bırakmayarak görevlerini yerine getirdi.  

853