Perşembe Nisan 25, 2024

Ankara ve Çorum 18 Mayıs programı netleşti

kaypakkaya-partizan
Komünist önder İbrahim Kaypakkaya’nın ölümsüzleşmesinin 44.yılında Ankara ve Çorum’da anılacak.

 

18 Mayıs komünist önder İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve dörtlerin şahsında birçok kurumun ortak örgütlemiş olduğu anma etkinlikleri yapılacak.

Devletin topyekûn saldırdığı, tekçi iktidarını sağlamlaştırmaya çalıştığı ve buna karşılık toplumsal muhalefetin yükseldiği bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç; önder yoldaşların bizlere bıraktığı mirası sokaklarda, amfilerde, tarlalarda, fabrikalarda yaşatmanın ve büyütmenin daha çok önem kazandığı bir süreçtir.

İbrahim Kaypakkaya’nın resimlerini taşımanın, afişlerini asmanın dahi suç olduğu bugünlerde Türkiye devrim mücadelesinde 71 devrimci kopuşunun mimarlarından komünist önder İbrahim Kaypakkaya’yı anmak bizler için onurdur. Bugün de yok sayılmaya, asimile edilmeye, asimile edemediklerini katleden devletin haricinde Kürt ulusal mücadelesini Türkiye devrimci hareketinden bağımsız göstermeye çalışanlar için İbrahim Kaypakkaya’nın Kürt ulusunun kendi kaderini tayin hakkını proleter bakış açısıyla ifade edişi bizim için rehber olmalıdır.

Yine bugünki gibi faşizmin zulmü içinde birer meşale olmuş dörtleri ve Haki Karer’i anmak bizler için onurdur. Kürt ulusal mücadelesinde kıvılcımı yangına dönüştürenlerin ardılları bugün de Kürdistan’da faşizmin baskı ve katliam politikalarına karşı direnişi kuşanarak savaşmaktadır.

Dersim’den Rojava’ya devrim neferleri İbrahim’lerin, Haki’lerin ve Dörtlerin yaktığı ateşi büyütüyor. Aliboğazı’nda 12’lerden Rojava’da 4’lere, komutan Ulaş Bayraktaroğlu’na devrim neferleri toprağa birer tohum olarak düşüyor. Bize de onların bıraktığı bayrağı en yüksekte dalgalandırarak onların andını yaşatmak, devrim tohumlarını yeşertmek görevi düşüyor.

Bizler İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Dörtler ve Ulaş Bayraktaroğlu’nu anacak, onların mücadele içerisindeki duruşlarını, sahiplenerek bugün de faşizme karşı birleşik mücadele yolunda rehber edineceğiz.

Mayısın kızıllığı ve direniş ateşiyle tüm halkımızı İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtleri anmaya, mücadelelerini büyütmeye çağırıyoruz.

Etkinlik programı

Mamak:

19 Mayıs Cuma günü saat:18.30’da Tekmezar Parkı’nda toplanma ve yürüyüş,

Saat: 20.00’da Feyzullah Çınar Parkı’nda anma etkinliği gerçekleştirilecek.

Kızılay:

18 Mayıs Perşembe günü saat:18.30’de Sakarya Meydanı’nda basın açıklaması.

Çorum:

21 Mayıs Pazar günü Vedat Dalokay Nikâh Salonu önünden saat:8.00’da Çorum’a araç kaldırılacak.

1187

Son Haberler