Çarşamba Nisan 24, 2024

Antalya - Kemer karayolu eylemini Teyrêbazên Azadiya Kürdistan (TAK) üstleniyoruz.

kaypakkaya-partizan
TAK: ‘Antalya - Kemer karayolu eylemini Teyrêbazên Azadiya Kürdistan (TAK) olarak üstleniyoruz. Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığını tekrar belirtiyoruz.'

 

TAK’ın İnternet sitesinde yapılan açıklamada, ‘’Antalya - Kemer karayolu eylemini Teyrêbazên Azadiya Kürdistan (TAK)  olarak üstleniyoruz’’ denildi.

Açıklama şöyle:

24.08.2016 tarihi saat 09:40 sıralarında, Antalya - Kemer karayolunda jandarma minibüsüne yönelik saldırı eylemini TAK militanlarımız tarafından gerçekleştirilmiştir. Eylemimizde jandarma minibüsü ciddi hasar almıştır, lâkin sonuçları tarafımızca tam netleştirilememiştir ama AKP’nin Özel Savaş medyası eylemin sonuçlarını duyarlı kamuoyundan gizlemeyi çabalamıştır. Teyrêbazên Azadiya Kürdistan (TAK) olarak bunun böyle bilinmesini istiyoruz ki başta başkan APO ve direnen Kürdistan halkının savunmasız olmadığını ve her alanı intikam sahasına dönüştüreceğimizi ve bundan da AKP ve onun politikasına susarak, seyirci kalan herkes sorumludur. Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığını tekrar belirtiyoruz.

1407

Son Haberler