Çarşamba Nisan 24, 2024

ASM Hannover Toplantısı gerçekleşti

kaypakkaya-partizan
Avrupa Sürgünler Meclisi Tanıtım toplatısının ikincisi 5 Nisan Cumartesi günü Hannoverde gerçekleşdi.Topaltı 40 kişinin katılımıyla saat 15-18 arası gerçekleşti.

 

Avrupa Sürgünler Meclisi’nin  Yürütme Kurulunun 4 Ocak toplantısıda aldığı tanıtım toplantıları kararı;  Sürgünler Meclisi’ni tanıtmak, önümüzdeki dönem yürütülecek çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, sürgün sorununu gündeme taşımak, sürgünlerle iletişim kurarak onları çalışmalara katmak, sürgünleri dinlemek ve önerilerini almak sürgünler meclisine üye kazanmak vb. gibi amaçları içeren toplantılar  devam edecek.

Hannover toplantısı sürgünde  yaşamını yitirerek aramızdan ayrılanların,   Devrim ve Demokrasi, özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin anısına saygı duruşu ile başlatıldı. Avrupa Sürgünler Meclisi Yürütme Kurulu üyelerinden Hasan Aksu, Metin Ayçiçek, Selma Metin  Toplantıya katıldı. Avrupa Sürgünler Meclisinin kuruluşu 15 Aralık 2012 den bugüne kadar  yaptığı faaliyetleri, hedefleri, proğramı , çalışma ilkeleri ve önümüzdeki döneme dair  yapılacak çalışmalar, sunumlarla toplantıda  anlatıldı.

Konuşmalarda  geçikmiş bir çalışma olmasına rağmen özgün bir sürgün çalışmasının gerekliliği ve zorunluluğu, sürgünün bir insanlık suçu olduğu ve  sorununun  1915 Ermeni tehcirinden günümüze 12 Mart, 12 Eylül süreçlerinde de yoğun biçimde  devam ettiği, Sürgünlerin tüm haklarının geri iadesi,Vatandaşlıktan atılanların  vatandaşlıklarının geri iadesi, Sürgünde yaşayanlara yönelik tüm takibatların son bulması, Interpol üzerinden tutuklama gibi uygulamalara son verilmesi,Sürgünlerin siyasi özgürlüklerine yönelik yasal düzenlemeler yapılarak ülkelerine onurluca, serbestçe ve hiç bir tutuklamaya mağruz kalmaksızın geri dönebilmesi,Mallarına el konulan sürgünlerin mal varlıklarının geri iadesi gibi çalışma hedefleri koyulduğunu ve bu hedeflerin mücadele edilerek kazanlabileceği  dile getirildi. Kısa bir aradan sonra katılımcıların soruları ve önerileri alındı. Toplantı boyunca Avrupa Sürgünler Meclisinin  toplantı ve faliyetlerinin görüntülerinin Dia’sı verildi.Konuşmacıların katılımcılara yaptığı çağrı üzerine Meclis üyeliğine ve çalışmalara katkı sunmak için 13 arkadaşımız kendini bildirdi. Dostca sohbetlerin yapıldığı  ve tanışmaların olduğu toplantıda, katılanlara, toplantının düzenlenmesinde emeği gecen tüm Sürgün yüreklere teşekür edilerek, omuz omuza birlikte mücadeleyi büyütmek için çağrılar yapıldı.Toplantının sonunda Ayşe Polat müzisyen arkadasımızın gitarıyla çalıp güzel sesinden yorumuyla, katılımcıların da eşlik ettiği müzikle toplantı noktalandı.

Avrupa Sürgünler Meclisini (ASM) tanıtım toplantıları,  Yürütme kurulu üyelerinin katılımıyla,  13 Nisan Bassel, 26 Nisan Straßburg, 27 Nisan Paris, 4 Mayıs Köln,  Mayıs ayı icerisinde Viyana`da yapılmaya devam edilecek.

1662

Son Haberler