Cuma Mart 29, 2024

Augsburg ve Berlin'de "Soma katliami" protesto edildi

kaypakkaya-partizan
ATİF üyesi arkadaşın ajitasyon ve propaganda konuşmasında, faşist türk devletinin ve faşist AKP hükümetinin somadaki olaylarla ilgisi teşhir edildi.

 

Augsburg ATİF’in çağrısıyla, 16.05.14 Cuma günü saat 19.00′da yaklaşık 200 kişilik bir kitle  Rathaus meydanında, Manisanın Soma ilçesinde katledilen maden işçileri çin bir araya geldi. Eylemin spontan ve izinsiz gerçekleştiğinden dolayı, başta polisle kısa bir tartışma yaşandı fakat bu durum çabuk cözüldü ve polis duyarlı davranmak zorunda kaldı. ATİF üyesi arkadaşın ajitasyon ve propaganda konuşmasında, faşist türk devletinin ve faşist AKP hükümetinin somadaki olaylarla ilgisi teşhir edildi. Başta türkiye olmak üzere, tüm ülkelerde taşeronlaşmalara son verilmesi talep edildi ve avrupada yaşayan işciler buna karşı mücadeleye cağrıldi.

Daha sonra ATIK’in çıkarmış olduğu türkce ve almaca bildiriler okundu ve dağıtıldı. Kitle içerisinde somada yakınını kaybeden genç bir kadın’da olaylara ilişkin yazdığı yazıyı kitle ile paylaştı. Kitleden başka bir genç kadın ise, babasının önceden soma madenlerinde mühendiz olarak çalıştığından dolayı, holding patronlarının yüksek gelirlerine, soma maden işletmelerinin akp hükümeti ile ilgili bağlantısını ve madenlerdeki kötü çalışma koşullarına dair bilgilerde bulundu. Eylemde söz hakkı isteyen fethullahcılara söz hakkı verilmedi ve akp gençlik örgütlenmesi temmenindeki provokatörler boşa çıkarıldı. Augsburg belediye başkanıda eylemden haber alarak alana gelip dayanışma mesajlarını verdi. Eylemde ayrıca NGG sendikası ve MLPD adınada dayanışma konuşmaları yapıldı. Eylemde sık sık devleti teşhir eden ve almanca türkce dayanışmaya cağıran sloganlar atıldı. Pankartın meydanda yazılması oldukca dikkat çekiciydi ve meydandan gecen insanlarla olaylara ilişkin diyaloglara yol açtı. Eylemin sonlarına doğru halk ozanı emekcinin maden ocağı parçası hep bir ağızdan söylendi ve ölen işciler için saygı duruşunda bulunuldu.

Augsburg ATiF

******************************

BERLİN’DE “SOMA KATLİAMI” PROTESTO EDİLDİ!

 

18 Mayıs Pazar günü Berlin’de Soma’daki insanlık dramıyla ilgili, demokratik-devrimci güçler tarafından bir protesto yürüyüşü düzenlendi. Bizim de ATİF olarak katıldığımız yürüyüş Berlin’in Kreuzberg semtinde başlayıp gene aynı semtin Oranien platz olarak bilinen yerde sona erdi.

 

Katılımın beklentilerin altında kaldığı yürüyüş, coşkulu ve öfke doluydu. Alman sol grupların bir kısmının da desteklediği yürüyüşte AKP hükümetine, Tayyip Erdoğan ve devlete karşı öfke dolu sloganlar atıldı.

 

ATİF olarak katıldığımız yürüyüşte diğer devrimci örgüt ve kurumların yanında bol miktarda Partizan bayrakları vardı. Yürüyüş başlamadan önce bol miktarda ATİK’in Soma katliamına ilişkin bildirisi dağıtıldı. Alman parlamentosu milletvekili Özcan Mutlu’da kısa bir konuşma yaptı.

Yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.

ATİF-BERLİN

1542