Cumartesi Nisan 20, 2024

B A Ş S A Ğ L I Ğ I

agop ekmekçiyan

Ailesinin bütün fertlerini 1915 Ermeni Soykırımında kaybeden, 1925 yılında Dikranagerd ( Diyarbakır ) 'de dünyaya gelen ve 29.7.2014 tarihinde hayata 89 yaşında gözlerini yuman TKP/ML 'nin önder ve   efsanevi kadrolarından Armenak Bakırcıyan' ın annesi   MERYEM ANA ' yı  kaybettik.

 

İsveç'te olup, sürgünde sade bir yaşam sürdüren doğup büyüdüğü topraklarda, değil yaşamının büyük bölümünü her Ermeni gibi sürgünde  geçiren MERYEM ANA ' yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

 

 Evli ve 7 çocuk anası olan MERYEM ANA, Halk Demokrasisi ve  sosyalizm mücadelesine yetiştirdiği çocuklarını adayarak, mücadelemizde önemli bir yere sahip, istisnai bir yer almıştır. İş bulmak için gittiğ İstanbul'dan dönemeyen, bir daha kendisinden, o gün bugündür haber alınamayan eşinden kalan, değerli evlatlarını, hayatın zorluklarına göğüs gererek yetiştirmiş, topluma faydalı birey olarak kazandırmıştır.

 

    MERYEM ANA ' nın, devrim ve sosyalizm yürüyüşünde, Halk için kazandırdığı ender değerlerden Armenak Bakırcıyan'ın üzerindeçok büyük emeği geçmiştir. Bir an olsun Armenak 'ı yalnız bırakmayan MERYEM ANA güç koşullar altında oğlunu mücadelesine destek olmuştur. Bazen yoldaşı, bazen de sırdaşı olmuş, her türlü tehlikeye rağmen koruyabilmiştir.

 

  5 Yıl devletin amansız takibi altında mücadeleyi armağan etmiştir. Bu yüzden MERYEM ANA 'nın emeği ile çektiği acılar hiç bir zaman unutulmayacaktır.

 

 

MERYEM ANA ' nın sürgünde,İsveç'ten gelen ölüm   haberi Partizan'ları ve halkımızı derinden üzüntüye boğmuştur. Başta ailesinin, sevenleri, dostları, yoldaşları ve halkımızın başı sağ olsun. 

  S E N İ     U N U T M A Y A C A Ğ IZ!  ERMENİ    PARTİZAN     YOLDAŞLARI

 

 

 

 

 

 

 

 

1828