Cuma Mart 29, 2024

Bavyera Demokratik Güçbirliği Platformu kuruldu

kaypakkaya-partizan
Nürnberg, İngolstadt Augsburg, Münih, Regensburg kentlerinden toplantıya temsilci ve gözlemci olarak katılan 17 kişinin yer alarak katkı verdiği ve kendilerini tanıttığı toplantıda, Bavyera Demokratik Güçbirliğinin kurulması kararlaştırıldı.

 

Nürnberg AKM`de Sivas-Madımak, Suruç şehitleri ile Gezi Direnişinde katledilen Ali İsmail Korkmaz şahsında tüm özgürlük,demokrasi ve devrim şehitleri anısına saygı duruşu yapılarak başlanan toplantıda, Sur,Cizre,Nusaybin,Yüksekova gibi Kürt bölgelerinde devletin göçertme ve katliamlarına mağruz kalan Kürt milliyetine mensup halkımızla dayanışmak için, „Kardeş Aile“ dayanışmasına yönelik sinevizyon gösterildi.

Demokratik Güçbirliği Platformunun Nürnberg`deki olumlu faaliyetleri örnek gösterilerek, Bavyera`da Güçbirliği faaliyetlerinin organize edilmesine yönelik öneriler tartışıldı. Demokratik Kurumların ve derneklerin temsilcileri görüşlerini dile getirdiler.
Toplantının çağrıcısı olan AABF Bavyera Bölge Yönetim kurulunun tertiplediği toplantıda,
AABF Bayern Bölge Başkanı, AABF Örgütlenme Sorumlusu, AKM Başkanı, ATiF , ATiK, AGiF , NAVDEM, EÖC ve Göçmen Kültür İnsiyatifinin  temsilcileri söz alarak Demokratik Güçbirliğinin anlam ve önemine dair konuşmalar gerçekleştirdiler. Sürece dair birlikte neler yapabileceklerini tartıştılar.

Kitlesel toplantının ardından ara verildi. Ara sonrası, Dernek ve Kurum temsilcileri ve yöneticilerinden Nürnberg, İngolstadt Augsburg, Münih, Regensburg  kentlerinden toplantıya temsilci ve gözlemci olarak katılan 17 kişinin yer alarak katkı verdiği ve kendilerini tanıttığı toplantıda, Bavyera Demokratik Güçbirliğinin kurulması kararlaştırıldı.

Demokratik Güçbirliğinin Türkiye ve Kürdistan`yönelik olarak Almanya ve Avrupa`da yapacakları kamuoyu çalışmaları ile, Almanya`da ırkçılığa, karşı birlikte mücadeleyi yükseltmenin gerekliliğine, Alman kurumlarıyla  yerellerde daha çok ilişki geliştirmeye yönelik eksikliklere dikkat çekildi, vurgular yapıldı.Devrimcileri tutuklayan ve Göçmen örgütlerini sınırlamayı amaçlayan 129 a-b gibi baskı yasalarına karşı yapılması gerekli çalışmalar üzerine görüş alışverişi yapıldı. ATiK `li tutsak devrimcilerin Münih`te görülen davasına katılarak dayanışma gösterme yönünde çağrılar yapıldı.

Toplantıda alınan kararların sonuçları, bir Deklarasyon biçiminde yazılarak, Bavyerada bulunan derneklerin ve demokratik kurumların temsilcilerine iletilmesi karar altına alındı.
Daha geniş katılımlı Bavyera`daki katılımcı örgütlere bağlı derneklerin temsilcileriyle, Eylül ortalarında Münih veya Augsburg`da bir toplantı yapılması planlandı.

Toplantıya katılan demokratik kurum temsilcileri, yapılan görüşmeyi verimli ve öğretici bir toplantı olarak değerlendirip, Demokratik mücadeleyi birlikte yükseltmeyi, kitleleri bu yönde eğitme ve seferber etmeyi bir görev olarak kavradıklarını belirttiler.

936