Perşembe Nisan 25, 2024

Bordeaux’da ADS UAV SHOW Protestosu

kaypakkaya-partizan

Fransa’nın Bordeaux şehrine bağlı Merignac kasabası askeri alanında ADS UAV SHOW (Avrupa’nın en büyük insansız savaş uçağı salonlarından) etkinliği gerçekleşti. Özellikle IAI (Israil Aerospace Industries)’nin varlığı dikkatleri çekerken, IAI’nın pazarladığı uçaklarda “savaş alanında denendi” etiketi bulunmaktadır.

Son süreçte Filistin halkı üzerinde‎ denenen ve 570’i çocuk 250’si kadın 2137 kişinin katledilmesiyle sonuçlanan bu “gelişmiş teknoloji”, egemen sınıfların böylesi bir “teknoloji”de katettiği ilerlemeyi göstermektedir. Aynı uçak 2000-2010 yılları arası Gazze’de 1000’den fazla sivil insanı katletmişti.

Haftaiçi gerçekleştirilen ve gizli tutulan ADS UAV SHOW’da yapılan bu etkinliği ve emperyalistler ve faşistlerin planlarını bozmak için alana gelen başta Partizan ve YDG gibi kurumlar olarak böylesi bir pazarlığı deşifre etme amaçlı protesto gösterisi gerçekleştirilip halka bildiri dağıtıldı. Fransa Komünist Partisi’nin çağrısıyla eyleme katılan devrimci kurumlarla beraber polis ve jandarma yığınağına rağmen barikatta ön saflarda olan Partizanlar sloganlarıyla katil siyonist İsrail devletini protesto etti. Basın açıklamasından sonra kitle olaysız bir şekilde dağıldı.

1436

Son Haberler