Salı Nisan 23, 2024

Cenazeler İçin Otobüs Kalkış Yerleri

kaypakkaya-partizan
İstanbul’da Partizan, Geyiksuyu’nda yaşamını yitiren halk savaşçılarının cenaze törenine katılım çağrısı yaparak otobüs kalkış yerlerini duyurdu. Ailelerin savcılıkla yaptığı görüşmelere göre cenazelerin yarın verileceği öğrenildi.

 

Yapılan açıklamada cenazelerin alınmasının uzaması durumunda programın değiştirileceği ve yenileneceği ifade edildi.

 Yapılan açıklama şöyle:

“Karanlığa ışık, toprağa tohum olan şehitlerimiz, korku duvarlarını yıkmaya devam ediyor.6 Mayıs’ı 7 Mayıs’a bağlayan gece saatlerinde TC’nin kolluk güçleriyle TKP/ML’ ye bağlı TİKKO gerillaları arasında yaşanan çatışmada Haydar Arğal (Sinan), Murat Tekgöz (Rıza); ölümsüzleşmiştir. Devrimci önder Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972 de faşist TC. Tarafından idam edilişlerinin 44 yıldönümünde devrim ideallerini ve inançlarını devralan Halk savaşçılarını sahiplenmek onuru, insanlığı, gelecek özgür günlere olan inancı sahiplenmektir.

Tereddütsüzce yaşamlarını halkının özgürlüğüne adayan yoldaşlarımızın karşısında ölüm diz çökmüştür.

Komünist önder İbrahim Kaypakkaya’yı anmaya hazırlandığımız bu süreçte ardıllarına devrettiği bayrak ise elden ele dolaşmaya her saldırı ve katliamda düşmanının yüzüne çarpmaya devam ediyor.

Diz çökmeyenlerin, şahadetleriyle taçlandırdıkları direnişleri önünde saygıyla eğiliyor, mücadelelerini sahipleniyoruz.  Bu bilinçle tüm halkımızı yiğit çocuklarını sahiplenmeye cenaze törenlerine katılmaya çağırıyoruz.”

İstanbul için otobüs kalkış yerleri: 09.05.2016 ( Pazartesi)

Anadolu Yakası: Kartal Ahmet Şimşek Parkı

Saat: 15.00

Avrupa yakası: Okmeydanı Munzur Çevre Derneği Önü

Saat: 14.00

873