Cuma Mart 29, 2024

Dersim'de yoğun hava hareketliliği ve çatışma

kaypakkaya-partizan
Dersim'in Pülümür'e bağlı Kızılmescit bölgesinde çatışma yaşandığı belirtildi.

 

Kent merkezinden Nazımiye'ye doğru yoğun hava hareketliliği artığı, Pülümür ilçesinde ise dün çatışma yaşandığı kaydedildi.

Dersim'in Pülümür İlçesi'nde devam eden askeri operasyon esnasında çatışma yaşandığı, Nazımiye ilçesine doğru yoğun hava hareketliliği dikkat çekiyor.

Dersim’in Pülümür ilçesinde 3 önce başlatılan operasyon devam ederken dün akşam (11 Şubat)  çatışma yaşandığı ve 3 askerin yaralandığı belirtilirken, eski bir krom madeni alanında yaşanan çatışmada bir gerillanın hayatını kaybettiği, bir gerillanın da yaralı yakalandığı iddia ediliyor.

Pülümür'de süren askeri operasyonun yanı sıra Nazımiye ilçesinde yoğun hava hareketliliği yaşandı. Dersim kent merkezindeki Gazik Mahallesi'nde bulunan 4. Komando Tugayı'ndan kalkan çok sayıda Skorsky tipi helikopter, Nazımiye ilçesine doğru hareket etti.

Özgür Dersim sitesinin iddiasına göre Tunceli Valiliği, olayı doğrulayan açıklamayı yaralı olan askerleri hastanede ziyaret ettiği sırada yaptığı yazdı.  

Habere göre, Vali Osman Kaynak “Bölgede operasyonlar devam ediyor. Operasyon sırasında bir konteynır içinde bir terörist olduğunu düşünüyor arkadaşlarımız. Müdahale sırasında terörist el bombası atıyor, üç askerimiz yaralanıyor. Bir terörist öldürüldü diğeri yaralı. Bölgede operasyon devam ediyor” şeklinde konuştu. 

831