Cuma Mart 29, 2024

Devrimci Komünarlar Partisi “Oniki’lerin mücadelesi özgürlüğe yakılan bir meşaledir!”

kaypakkaya-partizan
12 TİKKO gerillasının Dersim-Aliboğazı’nda şehit düştüğünün açıklanmasının ardından bir açıklama yapan Devrimci Komünarlar Partisi “Gün, 12’ler şahsında AKP faşizmine karşı devrimci savaşı büyütme günüdür! Onların direnişlerini mücadelemizde yaşatacağımıza ve yarım kalan düşlerini gerçeğe dönüştüreceğimize söz veriyoruz” dedi. Açıklama şu şekilde:

 

TKP/ML-TİKKO tarafından 24-28 Kasım 2016’da Dersim Aliboğaz bölgesinde şehit düşen 12 gerillanın kimlik bilgileri yayımlandı. AKP-MHP faşizminin saldırıları sonucunda şehit düşen yoldaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz...

Emperyalizm ve onunla işbirliği halinde hareket eden faşizm, işçi sınıfına, emekçilere, kadınlara, gençlere, tüm ezilenlere ve halklarımıza karşı azgın bir saldırı dalgası başlatmış durumda! Tüm bölgeyi bir savaş alanına çeviren faşizm, her geçen gün saldırılarını boyutlandırıyor, katliamlarına bir yenisini daha ekliyor. Kendi iktidarını korumak için kan, vahşet, katliam ve ölümlerden beslenen AKP faşizmi, tüm muhalefeti susturmak, "tek adam rejimini" kurmak, faşizmini kurumsallaştırmak için her yolu mübah görüyor. Hiçbir uluslarası hukuka ve dahası kendi hukukuna da sadık kalmayarak, akıl almaz yöntemlerle dört koldan saldırılar gerçekleştiriyor. Kürdistan’da yüzbinlerce insanın yaşadığı kentleri; tanklar, toplar, savaş uçaklarıyla bombalıyor, çetelerle işbirliği halinde Rojava ve Şengal’e saldırıyor, Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de kapsamlı katliamlar gerçekleştiriyor.

Daha dün İstanbul Küçükçekmece’de Halk Cephesi üyesi 18 yaşındaki Sıla Abalay’ın katledilmesine tanık olduk. Yine geçtiğimiz hafta Dar Azza’da TC ordu güçleri ve çetelerin saldırısı sonucu Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçısı Özge, Asiye, Yusufbaş ve Cenk yoldaşlarımız katledildi. Şimdi de Dersim Aliboğazı’nda TKP/ML TİKKO savaşçısı 12 yoldaşımızın katledildiğini öğreniyoruz.

Ağır ve bir o kadar tarihsel bir süreçten geçiyoruz. Şehitlerimize ve onların değerlerine sahip çıkmak boynumuzun borcudur! İşte bu nedenle bizlere emanet ettikleri özgürlük meşalesini daha yukarıya taşıyacağımızı ve bayraklarının yere düşmeyeceğini dosta, düşmana göstermek için devrimci dayanışmayı büyüteceğimizi bu vesileyle birkez daha ilan ediyoruz!

Teslim olmayan bir feda kuşağının bu topraklardan asla silinmeyeceğini tekrar tekrar ispat eden tüm yoldaşlarımızın anısı önünde birkez daha saygıyla eğiliyoruz! And olsun ki, hesabı sorulmadık tek bir gün bile bırakmayacağız!

İşçi sınıfını, emekçileri, gençleri, kadınları, tüm ezilenleri, Türkiye ve Kürdistan halklarını faşizme karşı birleşmeye ve bu yalan, hırsız, hileci, katil sürülerinden hesap sormaya çağırıyoruz! Gün, 12’ler şahsında AKP faşizmine karşı devrimci savaşı büyütme günüdür!

Onların direnişlerini mücadelemizde yaşatacağımıza ve yarım kalan düşlerini gerçeğe dönüştüreceğimize söz veriyoruz...

 

TKP/ML TİKKO savaşçıları ölümsüzdür!

Onikiler’in direnişi yolumuzu aydınlatıyor!

871