Perşembe Nisan 25, 2024

Duisburg’da Parti ve Devrim Şehitleri Anıldı!

kaypakkaya-partizan
Parti ve Devrim şehitleri için Almanya’nın Duisburg şehrinde bir anma gerçekleştirilerek anıldı.

 

Emperyalizm ve gerici yerli faşist uşakları tarafından, dünya halklarına her geçen gün daha fazla acı, kan ve ölümler yaşatılmaktadır. İçerisinden geçtiğimiz böyle bir dönemde Emperyalizme, Faşizme ve her türden Gericiliğe karşı mücadelede şehit düşen, Parti ve Devrim şehitleri için Almanya’nın Duisburg şehrinde bir anma gerçekleştirilerek anıldı.

NRW Partizan tarafından yapılan bir çağrı ile geçtiğimiz Pazar günü (29.01.2017) düzenlenen anmada, ilk olarak yapılan açılış konuşması ile proletarya partisinin 1978’de almış olduğu karar doğrultusunda günün, önem ve anlamına değinildi. Yine açıklamada, devrim ve komünizm mücadelesinde şehit düşenleri sahiplenme ve onların mücadele azmi ve kararlılıklarından öğrenmeye vurgu yapıldı. Parti ve Devrim şehitleri için saygı duruşunun ardından, günün önem ve anlamına ilişkin Proletarya Partisi GYDK’nın yayınlamış olduğu bildiri okunarak katılımcı kitle ile paylaşıldı. Ardından anma için hazırlanan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

23 Ocak 2017 tarihinde bedenen aramızdan ayrılan Yunanistan Komünist Partisi/Marksist Leninist (YKP/ML) önder kadrolarından ve Proletarya Partisi’nin onur üyesi Grigori için, Enternasyonal Büro’nun yayınlamış olduğu bildiri okundu. Kısaca Grigori yoldaşın yaşamı ve mücadelesine değinilen açıklamada, ”bundan böyle her yıl Ocak ayında andığımız ‘Parti ve Devrim Şehitleri Haftası’nda anarak onun anısını sonsuza kadar yaşatacaktır. Grigori yoldaş ölümsüzdür” denildi.

Yapılan açıklamaların ve gösterilen sinevizyonun ardından, NRW Partizan tarafından hazırlanan ‘Emperyalist saldırganlık ve proletaryanın görevleri’ konu başlıklı bir seminer düzenlendi. “Emperyalizm aynı zamanda siyasal gericiliktir” denilerek konuşmacı, emperyalistler kendi aralarındaki it dalaşlarına ve değişik birlik ve ittifaklara değindi. Dünya halklarına kan kusturan “Emperyalizm var oldukça bir Savaş kaçınılmazdır” devamında ise, “Komünist Partileri öngörülü olmak ve geniş ittifak yapmak zorundadır” denildi.

Anmanın son bölümü de ise Duisburg’da sanatsal çalışmalarını yürüten Grup La Liberta bir müzik dinletisi sunarak, katılımcılara hüzünlü ve duygulu anlar yaşattı.

1053

Son Haberler