Cuma Nisan 19, 2024

Elazığ’da Bir YDG Okuru Tutuklandı

kaypakkaya-partizan
Elazığ'da 1 Mayıs 2013'te alanda ilk kez Partizan'ın adının söylenmesi ve sonrasında özellikle yaklaşık 1 - 2 aydır yoğun şekilde büyüyüp gelişen YDG - PARTİZAN muhalefeti karşısında korku ve acizlikle polis, YDG ve Partizan sempatizanlarına karşı yoğun baskı tutuklama terörüne girişmiştir.

 

Geçtiğimiz hafta Cuma günü (27 Haziran) Elazığ’da Partizan ve YDG okuru Alicem Kaya adlı yoldaşımız Yeni Demokrat Gençlik ve Özgür Gelecek gazetesini okuduğu ve eylemlere katıldığı gerekçesiyle faşist kolluk güçlerince evine baskın yapılarak gözaltına alınmıştır.

Kendisiyle ilgili gözaltına alınış sürecinde yeterli sağlıklı bilgiye geç ulaşabildiğimizden dolayı haberi yeni sizlere ulaştırabiliyoruz. Yoldaşımız şu an Elazığ Hapishanesi’nde tutulmaktadır.

Kendisini ziyarete gittiğimizde; iyi olduğunu, mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini ve yoldaşlarına selamlarının iletilmesini söyledi.

Ailesi, sevenleri ve yoldaşları olarak bizler en kısa süre içinde bırakılması için girişimlerimizi sürdürmekte ve ailesiyle dayanışma içinde bulunmaktayız.  Elazığ'da 1 Mayıs 2013'te alanda ilk kez Partizan'ın adının söylenmesi ve sonrasında özellikle yaklaşık 1 - 2 aydır yoğun şekilde büyüyüp gelişen YDG - PARTİZAN muhalefeti karşısında korku ve acizlikle polis, YDG ve Partizan sempatizanlarına karşı yoğun baskı tutuklama terörüne girişmiştir.

Daha önceleri oldukça zayıf hatta yok denecek kadar az yalnızca gizli gizli sempati duyan birkaç yoldaş dışında herhangi bir atraksiyonun olmadığı Elazığ'da 2013 Newroz’u ve ardından 1 Mayısta yoldaşlarımızın kalabalık kortejler halinde yürümesi, her eylemde kendi pankartıyla flamalarıyla dövizleriyle yürümeye başlaması ve ardından oldukça çeşitli araçlar ( özellikle sosyal medya) aracılığıyla ve el ilanı, bildiriler şeklinde yaptığımız ajitasyon ve propagandalarla daha önce Elazığ’da varlığı olmayan partizan ve YDG'yi ciddi şekilde örgütledik.

Ve Elazığ’da 1 Mayıs alanında ilk kez PARTİZAN'ın adının söylenmesiyle bizler daha da bilinir hale geldik. Bu bilinirlik faşist kolluk güçlerini ciddi şekilde korkutmuş olacak ki sürekli bizleri her alanda ( internet, sosyal medya hesapları v.b ) dinleme, izleme furyasına girişmişlerdir.

Bu baskılar sonucunda bir yoldaşımız evine baskın yapılıp tutuklanmıştır. Fakat bizler bunun klasik bir devlet terörü olduğunu bunun bir sindirme aracı olduğunun bilinciyle mücadelemize devam edeceğimizi bildirmek istiyoruz. Bundan sonra örgütlülüğümüzü daha üst seviyeye çıkarıp geniş kitleleri örgütleyeceğiz.   

2386