Cuma Mart 29, 2024

“EN İYİ SES DİRENİŞİN SESİDİR” ŞİARIYLA ALANLARDAYIZ!

kaypakkaya-partizan
27 Ağustos tarihinde Paris Bastille Meydanı’nda saat 15’te diğer devrimci kurumlarla birlikte yürüyüş eylemine, 03 Eylül günü Reims şehrinde Partizan olarak basın açıklaması ve bildiri dağıtımı eylemine, 09-10-11 Eylül tarihleri arasında üç günlük İnsanlık Festivali (Fête de l’Humanité) katılarak açtığımız standımızda sürece ilişkin pankart ve afişlermizle yer alacağız. Tüm duyarlı kişi ve kurumları devrimci tutsaklarla dayanışmaya sahiplenmeye davet ediyoruz!

 

15 Temmuz 2016 tarihinde AKP kliğinin kendi hâkimiyet alanını güçlendirmek ve genişletmek için önemli bir bahanesi olan darbe girişimi sonrası Türkiye ve Türkiye Kürdistanı’nda devlet terörü hız kazanmış, daha da artmıştır.

Öyle ki faşist TC-DAİŞ üçgeninde pervasızlaşan saldırılarla OHAL uygulamalarıyla emekçi halk üzerinde estirilen saldırıların, darbe girişimi sonrası ilk hedefi her zaman olduğu gibi mücadelenin parıldayan siperleri olan zindanlara yönelmişlerdir. Devrimci tutsakların yüzlerce şehit vererek kan ve can bedeli kazandıkları hakları ellerinden alınmaya çalışılmıştır. Yüzlerce devrimci tutsak, başka hapishanelere sevk adı altında sürgüne zorlanmış ve bu sürgünler esnasında hapishanelerin “A takımı” adı altında oluşturdukları özel bir ekiple zorla işkence edilerek yaralanmışlardır.

Çırılçıplak soyulup “tekbir” getirtilmeye “ne mutlu Türk’üm diyene” dedirtmeye, sayım esnasında tek sıra olmaya, selam verdirmeye kadar birçok insanlık dışı uygulamalara mazur bırakılmaktadırlar. Direnen tutsaklara disiplin cezaları verilmekte ve her sayımda hücrelerinde yere yatırılarak dövülmektedirler. Sıcak su, sabun, elbise vs. ihtiyaçları keyfi olarak karşılanmayan tutsaklar, avukat görüşlerinin yasaklandığı hastane sevklerinde darp edilmektedirler.

Bizler biliyoruz ki; “Bu çelik aldığı suyu unutmayacak” olanların ardıllarıyız. Ne yarattığınız izolasyon ne askeri darbeleriniz ve OHAL adıyla yarattığınız terörünüzle bizleri yıldıramayacaksınız. Unuttuğunuz bir gelenek var; her nerede olursak olalım DEVRİMCİ İRADE ASLA TESLİM ALINAMAZ! Dün olduğu gibi bugün de zindanlardaki devrimci tutsaklar direngen emekçi halkımızın oğulları ve kadınlarıdır. İlkelerinden, kavgalarından, onurlu duruşlarından asla taviz vermediler, vermeyecekler.

Öyleyse bizler de yoldaşları olarak onların yanında, sokaklarda direnişlerine güç katmalı, seslerine ortak olmalıyız. Onları yalnız bırakmamalıyız.

27 Ağustos tarihinde Paris Bastille Meydanı’nda saat 15’te diğer devrimci kurumlarla birlikte yürüyüş eylemine, 03 Eylül günü Reims şehrinde Partizan olarak basın açıklaması ve bildiri dağıtımı eylemine, 09-10-11 Eylül tarihleri arasında üç günlük İnsanlık Festivali (Fête de l’Humanité) katılarak açtığımız standımızda sürece ilişkin pankart ve afişlermizle yer alacağız. Tüm duyarlı kişi ve kurumları devrimci tutsaklarla dayanışmaya sahiplenmeye davet ediyoruz!

Bizler Partizan olarak devrimci tutsaklarımızı sahiplenmek için “en iyi ses direnişin sesidir” bilinciyle alanlarda olacağız, onları yalnız bırakmayacağız!

Devrimci tutsaklar yalnız değildir!

Devrimci tutsaklar onurumuzdur!

Reims Partizan

938