Çarşamba Nisan 24, 2024

Erdoğan'ın Fransa ziyaretine tepki ve eylem çağrısı

kaypakkaya-partizan
Fransa-Kürdistan Dayanışma Derneği ise Lyon ve çevresindeki "dostları", Cumartesi günü saat 11.30'da Carnot meydanında toplanarak Erdoğan'ı protesto etmeye çağırdı.

 

Fransız Komünist Partisi (PCF), Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Haziran'da Fransa'ya yapacağı resmi ziyarete ilişkin bir açıklamada bulundu. PCF, "Bu tesadüf kimseyi kandırmaz. R.T. Erdoğan François Hollande tarafından desteklenen bir aday mı?" diye sordu. Fransa-Kürdistan Dayanışma Derneği ise Erdoğan'ı protestoya çağırdı.

Fransa Komünist Partisi yaptığı açıklamada,  "Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ne Lyon'a ne de insan hakları ülkesi Fransa'ya  hoş gelmeyecek" dedi.

Erdoğan, seçim turunda olduğunu belirten PCF, 21 Haziran Cumartesi günü, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından resmi olarak kabul edildikten sonra Lyon'da bir mitinge katılacağını hatırlattı.

PCF, "Bu tesadüf kimseyi kandırmaz. R.T. Erdoğan François Hollande tarafından desteklenen bir aday mı? Fransa, Türkiye'deki tüm demokratlarca tepki gösterilen bu otokrata desteğini sunuyor mu? Bu yersiz ve zamansız ziyaret yakışık olmayan bir provokasyon teşkil diyor" dedi.

Erdoğan'ın otoriter rejiminin insan hakları ve laikliğe zarar verdiğini belirten PCF, cezaevlerindeki binlerce siyasi tutukluya dikkat çekti.  Gezi direnişi, Soma faciası ve Lice direnişindeki eylemcilere yönelik saldırılara işaret eden PCF, Kürt ve alevi haklarının sistematik olarak ayaklar altına alındığını kaydetti.

PCF şöyle dedi: "Bu yolsuz iktidar, soruşturmalardan kaçmak için adalete de müdahale ediyor. Suriye'de cihatçılara yardım ediyor  ve onun servisleri Paris'te üç Kürt militanın katledilmesine karıştı.  R.T. Erdoğan, bizim halen de insan hakları ülkesi olmasını istediğimiz Fransa'ya hoş gelmedi. PCF olarak kararlı bir şekilde burada ve Türkiye'de adalet, hak ve özgürlüklerin zafer kazanması için mücadele eden Türk ve Kürt demokratların yanındayız."

Fransa-Kürdistan Dayanışma Derneği ise Lyon ve çevresindeki "dostları", Cumartesi günü saat 11.30'da Carnot meydanında toplanarak Erdoğan'ı protesto etmeye çağırdı.

1536