Cuma Mart 29, 2024

Ermeni Soykırımını Unutmadık; Lanetliyoruz!

kaypakkaya-partizan
Ermeni Soykırımının 99. Yılında, İTİF – İGİF – İDHF – FEKAR – İABF’ inde içinde yer aldığı İsviçre Demokratik Güç Birliği (İDGB) tarafından, 25 Nisan 2014 tarihinde Basel şehrinde Basın açıklaması gerçekleştirildi.

 

Basın açıklamasını örgütleyen kurumların yanı sıra, devrimci örgütlerden Partizan ve MLKP de destek verdi.

“Ermeni Soykırımını Lanetliyoruz” Almanca ve Türkçe İDGB imzalı pankart etrafında toplanan kitleye, İDGB temsilcisi Ermeni halkına yapılan soykırımını unutmadık, lanetliyoruz diyerek başladı açıklamaya.

“24 Nisan, Ermeni halkının Anadolu coğrafyasında uğradığı soykırımın başlangıcıdır.” “Osmanlı Devleti'nin 1915'te “Ermeni tehciri” olarak kayıtlara geçen soykırım politikası ve pratiği, onun mirası üzerinde şekillenen Türkiye Cumhuriyeti'nin de tarihsel geleneği olmuştur. Türk Devleti, Osmanlıdan devraldığı imha ve inkar politikasını, devletin resmi ideolojisi olarak günümüze dek sürdürmüştür. Ermenilerle beraber, Süryani, Asuri, Kıldanileri ve Rumları da hedef alan bu soykırım politikası günümüzde Kürtlere ve Aleviler yönelik baskı ve katliamlarla devam etmektedir.”

“Üzerinden 99 yıl geçti. Osmanlı egemenliği altında yaşayan iki milyon Ermeni'den 1 - 1,5 milyon arası süngülenerek, kurşunlanarak, boğazı kesilerek, uçurumlardan atılarak, mağaralara doldurulup ateşe verilerek, bir kısmı ise çöl yollarında açlığa ve susuzluğa mahkum edilerek katledildi.” “21. Yüzyılın başlarında hala bu barbarlık ve insanlık dışı saldırılar devam etmektedir. Bu bakımdan geçmiş tarihte yaşanan katliamları unutturmamak için, yeryüzünde yaşayan mazlum halkların bir kez daha bu katliamlara uğramaması için bugün yaşanan katliamlara karşı mücadele etmek gerekiyor.”

“Bu vesile ile İsviçre Demokratik Güç Birliği üyesi göçmen kurumlar olarak 24 Nisan 1915 tarihinde Ermeni halkına uygulanan soykırımı lanetliyoruz.  Tüm Ermeni halkının bu tarihsel acılarını yürekten paylaştığımızı belirtiyoruz.”

“Hoch die İnternasyonale Solidaritet!”  sloganları eşliğinde Basın açıklaması bitirildi.

1576