Perşembe Nisan 25, 2024

Evvel Temmuz Festali Köy Çalışmaları Başladı.

kaypakkaya-partizan
Evvel Temmuz Festivali’nin ikinci günü Samandağ’ın Sutaşı beldesinde YDG ve Partizan olarak bildiri ve gazete dağıtımı yaptık.

 

Sabah yaptığımız günü planlama konusunda aldığımız karar ve görev paylaşımları doğrusunda YDG ve Partizan olarak örgütlü hareket ettik.

Festival çalışmaları için daha önceden gündeme aldığımız köy çalışmalarına bugün Sutaşı beldesine giderek gerçekleştirdik. Sabah yaptığımız günü planlama konusunda aldığımız karar ve görev paylaşımları doğrultusunda YDG ve Partizan olarak örgütlü bir şekilde hareket ettik. Bu seneki köy çalışmamızı geçen seneye göre daha farklı ele alarak bir çalışma yürüttük. Geçen sene köy çalışması yapan yoldaşlarımızın aktarımına göre köylerde çok fazla gazete dağıtmamıza rağmen gazeteye oranla çok az bir ilişki yakalayabilmiştik. Bu sene ise köy çalışmasına sadece merkezi olarak bildiri ve yayınlarımızdan ayrı olarak kendi yerelimiz olarak bildirilerimizi çıkarttık.

Sutaşı beldesine girmeden önce üçerli gruplara ayrılarak sokaklara dağıldık. Beldenin hepsi Nusayri ve Arapça konuşmasından kaynaklı her ekipte yerelden Arapça bilen yoldaşlarımız vardı. Çaldığımız her kapıda bizi sıcak bir gülümsemeyle karşılaşıyordu.

Gittiğimiz evlerde cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine yaptığımız sohbetlerde tavrımızın boykot olduğunu söylediğimizde insanların büyük çoğunluğu bizi olumlarken diğer küçük bir kısmı ise yanlış bulduklarını ifade ettiler.

Belde içinde gerek tek tek gerek topluca yaptığımız sohbetlerde insanların büyük çoğunluğu  sandığa gidilmemesi gerektiğini, her gelenin diğerini arattığını, artık bu sistemin başına kim gelirse gelsin aynı zorbalıkta olacağını, keza kendi içimizden “iyi” birisinin seçilmesi durumunda bile devleti değiştiremeyeceklerini ve bu yüzden sandığa gidilmemesi gerektiğini söyleyerek bizlerin tavırlarına sevinerek katıldıklarını söylüyorlardı

Belde’de oy verecek olan diğer bir kesim ise Eklemeddin İhsanoğlu’nun adaylığını benimsemediklerini ancak sırf Erdoğan’ın kazanmaması için “kötünün iyisi” olan Eklemeddine istemeden de olsa oy verekceklerini söylüyorlardı.

Köy çalışmamızı sürdüdüğümüz sırada aldığımız molada diğer ekipteki arkadaşlarımızında değerlendirmeleri aynı yönde olması bizim için da aynı yönde gözlemleri Gittiğimiz Sutaşı beldesinde genel olarak tavırlarının boykot olması bizleri açıkcası şaşırtı ve sevindirdi. Çünkü önümüzde ki seçim maratonunda tavrımızın kitleler bazında doğruluğunu görmemiz bizleri daha fazla heyecanlandırdı. Köy çalışmamızı değerlendirmek için yaptığımız değerlendirmede diğer ekipteki arkadaşlarında aynı yönde gözlemleri olması yarın ki çalışmamız için bizlere moral oldu.

Samandağ Evvel Temmuz Festivali YDG basın komisyonu

1626

Son Haberler