Cuma Mart 29, 2024

Fatma Hanbayat ana hayatını kaybetti

kaypakkaya-partizan
Fatma ana her Dersimli kadın gibi baskı ve işkence altında bir yaşam sürdürdü Nice acılar yaşadı ve nicesine tanıklık etti 1980’lerde Aydın Hanbayat’ın yaralı yakalanarak ağır işkenceler sonucu tutuklanması, Fatma ana için yeni acılara vesile olan ağır bir süreç olmuştur

 

Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Fatma Hanbayat için kısa bir açıklama yayınladı. DHF yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Uzun bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Bursa’da tedavi gören önder komünist Aydın Hanbayat’ın annesi Fatma Hanbayat ana, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Fatma ana her Dersimli kadın gibi baskı ve işkence altında bir yaşam sürdürdü. Nice acılar yaşadı ve nicesine tanıklık etti. 1980’lerde Aydın Hanbayat’ın yaralı yakalanarak ağır işkenceler sonucu tutuklanması, Fatma ana için yeni acılara vesile olan ağır bir süreç olmuştur. İdamla yargılanan oğlunu ve devrimci tutsakları yalnız bırakmayan Fatma ananın en çok gördüğü mekânlar, mahkeme salonları ve demir parmaklıklar olmuştur. 12 Eylül faşizminin ağır baskılarını iliklerinde hisseden Fatma ana, cezaevlerindeki işkenceleri hem görmüş hem de nerdeyse her görüş gününde hedefi olmuştur. Baskı ve işkencelerden bıkmayan ve evlatlarını cezaevinde yalnız bırakmayan ananın yaşamı, en son oğlu Aydın Hanbayat ve 17 kişilik komünist gerilla birliğinin Munzurlarda kuşatılarak, vahşice katledilmesine de tanıklık etti.

Fatma ananın naaşı yarın saat 13.00’da, Pir Sultan Abdal Cemevi-Bursa’da yapılacak cenaze töreninin ardında Dersime uğurlanacak.

Ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dileyerek, Fatma anaya güle güle diyoruz.

1319