Çarşamba Nisan 24, 2024

General Marteger için avrupa'da yapilan anmalar (Almanya,Hollanda,Isviçre,Avusturya,Ingiltere ve Fransa)

kaypakkaya-partizan
Paris, Mulhaus,Innsbruck,Londra,Zürih,Hamburg,Hollanda,Viyana Hannover,Stuttgart,Ludwigshafen ve Mannheimde

 

Mannheim’de anma: “Düşmanın korkusu bizlerin azim ve umudu!”

“Birçok kurum kuruluş, örgüt ve birey Nubar Ozanyan hakkında açıklama yayınladı ve yayınlıyor. Kimi anılarını, kimi mücadeleye verdiği yaşamını, mücadelenin Komutan Nubar ile vücuda dönüşmüşlüğünü, kimi mütevaziliğini yazdı. Nubar Ozanyan yoldaşın davaya adanmışlığı iradesi düşmanın korkulu kabusu, bizlere halk kitlelerine umut olmuştur.”

Mannheim’de geçtiğimiz hafta biraraya gelen Özgür Gelecek okurları Rojava’da DAİŞ’e karşı savaşırken ölümsüzleşen Nubar Ozanyan (Orhan) için bir anma düzenledi. Komutan Nubar şahsında saygı duruşu ile başlayan anmada Nubar’ın hayatı ve mücadelesi üzerine sohbetler edildi.

Komutan Orhan’ın örgütlenme ve halk kitlelerine yaklaşım tarzını ele alarak konuşan Özgür Gelecek okurları, özellikle de Avrupa’da olduğu dönemlerde görevlerini hiçbir şekilde küçümsememe halinin tüm devrim ve demokrasi mücadelesi yürütenlerce örnek alınması gerektiği vurgulandı. Komutan Orhan’ın 61 yaşında ve hala silahlı mücadele içerisinde oluşunun, mücadeleden uzak durma ve mücadelenin bir parçası olmaktan vazgeçme durumlarına en güzel ve en doğru cevap olduğu belirtildi.

Anmada “TKP/ML TİKKO Rojava Komutanı Nubar Ozanyan Ölümsüzdür” yazılı bir pankartın ve yine komutan hakkında yazılan yazıların olduğu bir köşe kuruldu.

Paris ve Mulhaus’da Devrim ve Komünizm şehitleri coşkulu bir katılımla anıldı

Paris-Mulhaus: 26 /08 2017 tarihin Fransa’nın Mulhaus ve 27.08.2017 tarihinde Paris’te Rojava’da ölümsüzleşen, TKP/ML-TİKKO üyesi Rojava komutanı Nubar Ozanyan ve Dersim-Hozat’ta MKP-HKO savaşçıları Uğur Yalçın ve Fırat Kasun Halkın Günlüğü ve Partizan’ın birlikte örgütledikleri ortak iki anmayla anıldılar.

Anma etkinlikleri Paris Dersim Kültür Merkezi ve Mulhaus’ta Acotf derneginde gerçekleşti.

Anma örgütleyici kurumlar adına yapılan konuşmaların ardından, Uğur Yalçın, Fırat Kasun ve Nubar Ozanyan şahsında tüm devrim ve komünizm şehitleri adına saygı duruşu ile devam etti.

Ardından Nubar Ozanyan için TKP/ML-TİKKO Rojava komutanlığının yayınlamış olduğu açıklamanın okumasıyla devam etti. 

Devamında MKP-HKO savaşçıları Uğur Yalçın ve Fırat Kasun için MKP-SB tarafından yapılan açıklamanın okunmasıyla birlikte anma etkinliğine katılım sağlayarak devrimci dayanışma gösteren örgüt temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti.

KCD-EMLKP ve ODAK adına yapılan konuşmalarda güçleri birleştirmenin ortak hareket etmenin mücadelelerinin devamcısı olacaklarının altının çizildiği dayanışma konuşmaları yapıldı.

Açıklamaların ardından Nubar Ozanyan için hazırlanan sinevizyon gösterimi sunuldu.

Anma etkinliği katılım ve sahiplenmenin belirli bir düzeyde kendini hissettirdiği, anlamlı bir kitlesellikte, onların anısına yakışan bir tarzda amaca uygun bir temelde başarıyla gerçekleştirildi.

Innsbruck’ta anma: “Sınıfsız ve sınırsız bir dünya yaratabilmek için yürünen yol kolay değildir”

Dersim’de ölümsüzleşen MKP/HKO savaşçıları ve Rojova’da ölümsüzleşen TİKKO komutanlarından Nubar Ozanyan Avusturya’nın Innsbruck kentinde yapılan ortak bir anma ile anıldılar.

 İnnsbruck'da gerçekleştirilen anmayı Avusturya Partizan ve Halkın Günlüğü birlikte düzenledi. Anma etkinliği devrim ve komünizm savaşçıları anısına saygı duruşuyla başladı. Ardından yaşamını yitiren devrim ve komünizm savaşçıları için hazırlanan sinevizyon gösterildi.

“Sınıfsız ve sınırsız bir dünya yaratabilmek için yürünen yol kolay değil”

Halkın Günlüğü temsilcisi yaptığı konuşmada; “Maoist parti tarihine bakıldığında, birden fazla örgütsel yenilgiler ve pek çok şanlı zaferler tarihi olduğunu görürüz. Yaklaşık 45 yıllık bu tarihi mücadele sürecinde yüzlerce savaşçısını, parti üyesini, kadrosunu ve neredeyse hiç bir komünist partisi tarihinde görülmeyen 5 genel sekreterini sınıf savaşımının engin denizlerinde şehit vermiştir. Bu bize, sınıfsız ve sınırsız bir dünya yaratabilmek için yürünen yolun kolay bir yol olmadığını ve olmayacağını, fedakârca ödenecek büyük bedellerin olduğunu ve daha da olacağını göstermektedir” dedi ve ardından MKP’nin Ovacık şehitlerine ilişkin yaptığı açıklama okundu.

“Faşizme karşı her alanda devrimci dinamikler örülmeli”

Anma etkinliğinde TİKKO Rojava Komutanı için hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Partizan temsilcisi bir konuşma gerçekleştirdi. TİKKO Rojava komutanı Nubar Ozanyan ve Dersimde ölümsüzleşen MKP-HKO savaşçıları ve son aylarda Dersim’de şehit düşen 12 TKP/ML, PKK ve DHKP-C gerillaları şahsında tüm devrim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Partizan temsilcisi; Nubar Ozanyan’ın yoldaşın 40 yıllık mücadele pratiği üzerine vurgularda bulundu. Komünist ve devrimci güçlerin AKP ve saray diktasına boyun eğmeyeceğini, faşizme karşı her alanda devrimci dinamiklerin örülmesi gerektiğinin altını çizerek konuşmasını sonlandırdı.

Anmanın devamında, Mezopotamya Kültür Merkezi adına ölümsüzleşen devrim ve komünizm savaşçılarına dair bir konuşma gerçekleştirildi. Anma etkinliği söylenen kavga ezgilerinin ardından sona erdi.

Partizan ve Halkın Günlüğü Londra’da halk savaşçılarını andı

Londra:  Partizan ve Halkın günlüğü 14 Ağustos’ta Rojava’da şehit düşen TİKKO Komutanı Nubar Ozanyan ve 18 Ağustos’ta Hozat’ta şehit düşen MKP/HKO savaşçıları Fırat Kasun ve Uğur Yalçın için anma düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan anma, şehitlerin hayatını anlatan açılış konuşmasıyla devam etti. Açılış konuşmasının ardından TKP/ML Ortadoğu Parti Komitesi’nin Ozanyan için yazdığı bildiri okundu ve Ozanyan için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimin ardından MKP bildirisi okundu ve 1 Ağustos’ta Dersim-Ovacık’ta şehit düşen Üçler ve 18 Ağustos’ta Xozat’ta şehit düşen MKP/HKO savaşçıları için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ayrıca anma etkinliğinde MLKP temsilcisi ve PKK temsilcisi tarafından yazılı ve sözlü mesajlar sunuldu. Anma etkinliği müzik grubunun seslendirdiği marşlarla sonlandırıldı. Müzik grubu Ozanyan’ın en sevdiği Ermenice ‘yes pucur yaris pucur’ adlı türküyü seslendirdi.

"Halk Savaşçıları Ölümsüzdür" etkinliği gerçekleşti

Zürih: TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi Marksist Leninist) üyesi TİKKO ( Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu ) komutanı Nubar Ozanyan ve MKP /HKO (Maoist Komünist Partisi–Halk Kurtuluş Ordusu ) savaşçıları Uğur Yalçın ve Fırat Kasun, 27 Ağustos Pazar günü İsviçre’nin Zürih şehrinde anıldı. Anma etkinliği Partizan ve Halkın Günlüğü tarafından örgütlendi.

Anma örgütleyici kurumlar adına yapılan selamlama yazısının okunmasının ardından, etkinlik Uğur Yalçın, Fırat Kasun ve Nubar Ozanyan şahsında tüm devrim ve komünizm şehitleri adına saygı duruşu ile devam etti.

Anma program akışı Halkın Günlüğü temsilcisinin konuşması ile devam etti. Temsilci konuşması ardından Fırat Kasun ile yapılan bir röportajın görüntüleri izlenildi.

Zürih EKM (Eğitim Kültür Merkezi) Eşbaşkanı’nın Nubar Ozanyan için yazdığı şiiri kitle ile paylaştı. Anma Nubar Ozanyan’ın aramızdan ayrılmasının ardından yayınlanan TKP/ML Ortadoğu Parti Komitesi açıklamasını okumasıyla devam etti.

“General Martager Ölümsüzdür“

Bütün yaşamını Proletarya Partisi’nin ve devrimci mücadelenin gelişip güçlenmesine adayan Nubar Ozanyan’ın ardından, yaşanan sorunların çözümü için Proletarya Partisi’ni ileriye taşıyacağı iddiası ile TKP/ML Örgütlenme Komitesi açıklamasının da içinde yer aldığı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Anma etkinliği katılım sağlayarak devrimci dayanışma gösteren örgüt temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti.

“Yaşasın Devrimci Dayanışma”

Uğur Yalçın, Fırat Kasun ve Nubar Ozanyan için yapılan anma akışı esnasında İsviçre HBDH (Halkların Birleşik Devrim Hareketi), MLKP (Marksist Leninist Komünist Partisi, DKP (Devrimci Komünarlar Partisi), Revolutionärer Aufbau (Devrimci İnşa Örgütü) temsilcileri birer konuşma yaptı. PKK (Partiya Karkerên Kürdistan) yürütme Komitesi de anma etkinliğine açıklama göndererek dayanışma mesajlarını iletti. Asuri-Süryani Devrimciler Birliği ve Rote Hilfe (Kızıl Dayanışma) anma etkinliğine katılarak dayanışma gösterdi.

Tutsak Partizan Mehmet Yeşilçalı’dan mesaj

Mehmet Yeşilçalı Alman Devletinin tecrit ve teslim alma saldırıları altında Nubar Ozanyan yoldaşı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını eşi Gülten Yeşilçalı aracılığı ile dile getirildi.

Mehmet Yeşilçalı’nın ”Tecrit koşullarında bedenimizi teslim alabilirler ancak mücadelemizi asla teslim alamayacaklar. Nubar yoldasın mücadelesi mücadelemizdir. Onun mücadelesi önünde saygı ile eğiliyorum” sözleri anmaya katılanlara iletildi.

Kulağınızda çınlayan halkın yükselen sesiyiz biz” Anma etkinliği kavga ve direniş türkülerinin hep bir ağızdan söylendiği müzik dinletisinin ardından yeni mücadele alanlarında buluşma çağrısı ile sonlandırıldı.

Ozanyan ve 5’ler için Hamburg’ta anma

Hamburg: 26 Ağustos tarihinde Partizan ve Halkın Günlüğü tarafından Rojava’da ölümsüzleşen TKP/ML üyesi TİKKO savaş generali Nubar Ozanyan (Orhan) ve Dersim’de ölümsüzleşen 5 MKP/HKO gerillası için Hamburg’ta anma gerçekleştirildi.

Rojava’da devrimci savaş görevlerini yerine getirirken ölümsüzleşen TKP/ML üyesi TİKKO savaş generali Nubar Ozanyan ve Dersim’de TC ordusuyla girdikleri çatışmada şehit düşen 5 MKP/HKO gerillası için Almanya’nın Hamburg kentinde bir anma gerçekleştirildi.

Anmada söz alan Partizan temsilcisi, Ozanyan’ın Türkiye’den Fransa’ya, Filistin’den Ermenistan’a, Irak Kürdistan’ından Rojava’ya, uzanan 40 yıllık komünist yaşamı ve ardıllarına devrettiği mücadelesi aktarıldı. Askeri yeteneğinin yanı sıra teorik olarak da yetenekli bir yoldaş olan komutan Martager’in çeşitli kitapları da Türkçe’ye çeviri yaptığı aktarıldı. Halkın Günlüğü temsilcisi ise yaptığı konuşmada, ölümsüzleşen gerillalar ile ilgili bilgilendirme yaparak faşist TC güçlerince gerçekleştirilen saldırılara değindi.

Ozanyan ile ilgili bir yoldaşı anılarını anlatarak, Ozanyan’la ilgili yazılan ve okunanların gerçekçiliğine vurgu yaptı. Her koşulda zorlukların üstesinden gelme becerisini ve mütevazi komünist duruşunu, TKP/ML TİKKO gerillaları yanı sıra YPG ve Enternasyonal savaşçıları eğiten, onlar tarafından da komutan olarak kabul görülen bir yoldaş olduğu vurgulandı.

Anmada Ozanyan ve 5 MKP savaşçısı için hazırlanan sinevizyon gösterildi. Ermenice, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ezgiler ile Ermeni halkının çektiği acıların tınılarını yansıtan Duduk enstrumanı ile Ozanyan’ın sevdiği ezgiler çalındı. 

Komutan Orhan ve HKO şehitleri Hollanda’da anıldı

Hollanda: TKP/ML üyesi TİKKO Rojava Komutanı Nubar Ozanyan ve Dersim’de şehit düşen 5 MKP gerillası 26 Ağustos günü Hollanda’da anıldı.

26 Ağustos günü Hollanda’nın Lahey şehrinde, Rojava’da devrimci savaş görevlerini yerine getirirken şehit düşen TKP/ML üyesi, TİKKO savaş generali Nubar Ozanyan ve faşist kolluk güçleriyle çatışırken ölümsüzleşen MKP/HKO savaşçıları Yılmaz Kes, Mahir Özgül, Sevda Serinyel, Fırat Kasun ve Uğur Yalçın için anma etkinliği gerçekleştirildi.

"Tüm halk savaşçılarının anıları hep diri kalacak"

Devrimci dost örgütlerin de katıldığı anma saygı duruşu ile başladı. TİKKO savaş generali Nubar Ozanyan’ı (Orhan) anmanın, onun 41 yıllık mücadele tarihinden öğrenip, geride bıraktığı izlerin faşizme ve emperyalizme karşı sürdürülen mücadele açısından önemi üzerine kısa bir konuşma yapıldı. Açılış konuşmasının ardından TKP/ML Ortadoğu Parti Komitesi'nin Ozanyan için yaptığı açıklama okundu.

TKP/ML Örgütleme Komitesi'nin açıklamasını okunmasıyla devam eden anmanın ikinci bölümünde MKP Hollanda taraftarlarının anmaya ulaştırdıkları yazı okunarak, Dersim’den Rojava’ya şehit düşen tüm halk savaşçılarının anılarının hep diri kalacağını ifade edildi. MLKP, Demokratik Toplum Merkezi ve Revolutionaire Eenheid (Devrimci Birlik) adına yapılan konuşmaların ardından anmanın ikinci bölümü komutan Orhan’ın öğrencisinin onu anlattığı yazı okunarak sonlandırıldı.

Komutan Orhan’ın yeni görüntüleri ve Rojava’da Enternasyonal Özgürlük Taburu'nun gerçekleştirdiği anma izlendikten sonra, anmaya katılanlarla birlikte “sen ölmedin yiğidim” türküsü söylenerek anma etkinliği sonlandırıldı.

Avusturya Partizan, Nubar Ozanyan’ı andı

Viyana: Rojava‘da şehit düşenTKP/ML üyesi TİKKO savaş generali Nubar Ozanyan için Viyana’da anma etkinliği gerçekleştirildi.

Rojava’da şehit düşen TKP/ML üyesi TİKKO savaş generali Nubar Ozanyan(Orhan Bakırciyan) bugün saat 15’de Avusturya’nın Viyana kentinde anıldı. Devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma, Nubar Ozanyan için hazırlanan sinevizyon gösterimi ile sürdü. TKP/ML Ortadoğu Parti Komitesi, TMLGB MK’nin Nubar Ozanyan ile ilgili bildirilerinin okunduğu anmada, HBDH, MLKP, MKP, PYD ve KOMintern kurumları adına temsilcilerin yaptığı konuşmalarla devam etti.

Anmada, Ozanyan ölümsüzleştikten sonra yoldaşları ve onu tanıyan dostlarının yazdığı anılar okundu.

Nubar Ozanyan’ı  savaş alanından tanıyan bir yoldaşı, Ozanyan‘ın mücadelesi ve yaşam anılarını hakkında paylaşımda bulundu.

Ozanyan’ın severek dinlediği Ermenice, Kürtçe, Türkçe ve Zazaca ezgiler söylendikten sonra anma etkinliği bitirldi.

Partizan ve Nav-dem Ozanyan’ı andı

Hannover: Rojava’da ölümsüzleşen TKP/ML üyesi TİKKO savaş generali Nubar Ozanyan Hannover'da ikinci kez anıldı. 

Rojava'da ölümsüzleşen TKP/ML üyesi TİKKO savaş generali Nubar Ozanayan için ikinci kez anma düzenlendi. Anma Nav-Dem derneğinde, Hannover Partizan ve Nav-dem Hannover ile ortak yapıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma TKP/ML Örgütlenme Komitesibildirisinin okunmasıyla devam etti. Ardından Kadınların Birleşik Devrim Hareketi'nin(KBDH) açıklaması ve PKK yürütme Komitesi’nin savaş generali Nubar Ozanyan'a ilişkin bildirisi  okundu. Açıklamanın ardından şiir dinletisi ve sinevizyon gösterimi yapıldı.

Almanya Demokratik Kürt Toplumu Merkezi-NAV-DEM Eşbaşkanı Tahir Koçer yaptığı açıklamada, Rojava Komutanı Nubar yoldaşın bıraktığı yerden mücadeleyi daha ileriye ve zafer ile taçlandıracaklarını belirtti.

Koçer’in ardından  “40 yıldır mücadele veren TİKKO Rojava Komutanı Nubar Ozanyan Filistin ve bir çok alanda mücadele vermiş ve 61 yasında Rojava'da şehit düşmüştür. Yaşamı bize örnek olacaktır” denildi. Anmada ayrıca Ağustos ayı içerisinde ölümsüzleşen MKP/HKO gerillaları da anıldı. Anma Şehid Namirin sloganları son buldu.

Stuttgart’ta, Nubar Ozanyan anıldı

Stuttgart: TKP/ML üyesi TİKKO savaş generali Nubar Ozanyan, Almanya Güney Bölgesi Partizan tarafından anıldı.

Rojava’da devrimci savaş görevlerini yerine getirirken şehit düşen TKP/ML üyesi TİKKO savaş generali Nubar Ozanyan, Almanya Güney Bölgesi Partizan tarafından anıldı. Nubar Ozanyan ve geçtiğimiz günlerde şehit düşen 5 MKP gerillası şahsında, tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna geçildi.  

Anmada ilk olarak TKP/ML Örgütlenme Komitesi’nin bildirisi okundu. Ardından sanatçı Onur Olgun türküler söyledi. TKP/ML Ortadoğu Komitesinin bildirisinin okunmasının ardından sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. MLPD, MKP ve Halk Cephesi temsilcilerinin konuşma yaptığı anmada Nubar Ozanyan’ı tanıyanların anlatımları ile sürdü.

Anmada Ermenice ağıtlar seslendiren sanatçı Devrim Kavallı’da, “Onu anarken, onun için Ermenice ezgiler söylemenin gururunu yaşıyorum” dedi. 

“Onların ölümü dünya devrimcilerini biraraya getiren bir sorumluluktur!“

Ludwigshafen:  TKP/ML üyesi, TİKKO Rojava Komutanı Nubar Ozanyan ve MKP/HKO gerillaları Uğur Yalçın ve Fırat Kasun için 20 Ağustos Pazar günü Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde Partizan, Halkın Günlüğü, Atılım ve Nav-Dem tarafından bir anma örgütlendi.

Onlar birer meşaleydi kavgamızda yaşayan“

Kürt Toplum Merkezinde gerçekleştirilen anmada öncelikle Nubar Ozanyan, Uğur Yalçın, Fırat Kasun şahsında tüm devrim ve komünizm şehitleri adına saygı duruşu yapıldı.Anma programı örgütleyici ve dost kurumların mesajlarının okunmasının ardından kültürel boyutu ile devam etti.

 Anmaya Grup Umuda Haykırış, Grup Simurg ve Hasan Sağlam klam ve marşlarıyla renk kattılar.

Hasan Sağlam ayrıca Dersim’de devlet tarafından çıkarılan orman yangınlarıyla kasıtlı olarak doğadaki yaşamın yok edilmek istendiğini vurguladı.

“Rojava’da savaşan tüm savaşçıların tanıdığı, sevdiği ve örnek aldığı büyük bir komutandı Nubar Ozanyan“

TKP/ML Örgütlenme Komitesi’nin Nubar Ozanyan ile ilgili bildirisinin okunmasının ardından Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD) Basın Sözcüsü Peter Weispfenn’in açıklamasında “Onların ölümü dünya devrimcilerini  bir araya getiren bir sorumluluktur!“ derken bu üzüntünün güce çevrilmesi gerektiğini vurguladı.

Birleşik Özgürlük Güçleri(BÖG) ise açıklamasında “Martager yoldaş TKP/ML TİKKO ’nun yükseklere çekilmiş en iddialı, en kararlı aynı zamanda en mütevazı savaş ve direniş bayrağıdır!“ dedi.

Ardından Demokratik Kürt Toplum Merkezi temsilcisi de Kürtçe bir konuşma gerçekleştirdi. Anmada aynı zamanda MKP Siyasi Bürosu’nun açıklaması okundu. 

Rojava Komutanı Nubar Ozanyan Hannover'de Anıldı

Hannover: TKP/ML TİKKO Rojava Komutanı kod adı Orhan Bakırcıyan olan Nubar Ozanyan için Hannover de gerçekleşen anma programı ile anıldı.

Hannover de gerçekleşen anma programı, saat 15.00'de Nubar Ozanyan şahsında, tüm dünya devrim şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Anmada TKP/ML Örgütlenme Komitesi'nin bildirisi yanı sıra, Rojava Komutanlığı'ndan yapılan açıklamalar okundu. Anmada konuşma yapan MLPD temsilcisi de Nubar Ozanyan’ın mücadelesini sahiplenen bir açıklama yaptı. Anma şiir müzik ve slayt gösterisi ile sonlandı.

TKP/ML TİKKO Rojava Komutanı Nubar Ozanyan Mannheim’da Anıldı

Mannheim: Almanya’nın Mannheim kentinde düzenlenen bir yürüyüşle TKP/ML TİKKO Rojava Komutanı Nubar Ozanyan anıldı. Kürt Toplum Merkezi ve Partizan tarafından gerçekleştirilen yürüyüş için kitle Abendakademia’dan  fuar meydanına doğru yürüdü.

Kitle yol boyunca  Yürüyüş sırasında Kürtçe, Türkçe ve Almanca  “şehid namırın!”, “Nubar Yoldaş Ölümsüzdür!”, “Rojava’da düşene, dövüşene bin selam!”, “Önderimiz İbrahim Kaypakkaya”, “Biji serok Apo”  “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!”, “Terörist Erdoğan!”, “Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük!” ve 129 yasasını kınayan sloganlar atıldı.

 Yürüyüş boyunca Sol Parti Milletvekili adayı Gökay Akbulut’un Almanca Türkiye’de ki gelişmelerden bilgiler vermesi dikkat çekti. Akbulut konuşmasında, Türkiye’de yaşanan antidemokratik uygulamalar hakkında bilgiler verdi ve gelişmelerden Erdoğan ve hükümetinin sorumlu olduğunu dile getirdi.

Fuar meydanında yaptığı konuşmasında Türkiye’de onca hukuksuzluk ve baskı varken Mekel ve Avrupa hükümetlerinin Erdoğan’a olan desteklerini dile getirdi ve bunu kınadığını belirtti.

Miting alanında Nubar Ozanyan’ın şehadetine ilişkin TKP/ML Ortadoğu Parti Komitesi tarafından yapılan açıklamanın Kürtçe ve Türkçesi okundu.

Nav-Dem temsilcisi Fatoş Göksungur ise konuşmasından TKP/ML TİKKO Rojava Komutanı Ozanyan’ın şehadetinin tüm Kürtler açısından önemli bir kayıp olduğunu, Ermeni milliyetine mensup ezilen bir kimliği temsil etmesi ve 61 yıllık yaşamının 40 yıllık devrim mücadelsine sahip olmasının da ayrıca anlamlı olduğunu dile getirdi ve  “Tüm Ortadoğu halklarının başı sağolsun!“ dedi. Göksungur konuşmasında Öcalan üzerinde uygulanan ağır tecrite vurgu yaptı ve tecrit sonlana kadar sürekli eylemlilik çağrısı yaptı.

986