Cuma Mart 29, 2024

Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz, çünkü gerçekler devrimcidir!

kaypakkaya-partizan
Objektifimizle yaşamı yeniden inşa edenlerin yanındayız!

 

TC devletinin yaklaşık bir yıldır T. Kürdistanı’nda devreye soktuğu savaş, Kürt halkına dayatılan katliam, zorunlu göç ve yaşam alanlarının bir bir yok edilmesi ile sürüyor.

7 Haziran genel seçiminin hemen ardından ezilen her kesime yönelik başlatılan yeni savaş konsepti ile toplumsal muhalefeti yok etmeye çalışanlar, Kürt halkına yönelik uygulamalarıyla faşizmin ne demek olduğunu her pratikleriyle bir kez daha gösteriyorlar.

Bodrum katlarında yakılan bedenler, cenazelerine aylarca ulaşamayan aileler, çıplak beden teşhirleri, yakıp yıkılan evler, duvarlarına cinsiyetçi-ırkçı yazılar yazılan kentler…

Tüm bu saldırılara karşı direnişi kuşanan Kürt halkı aylarca verdikleri direnişle, kimliğine, diline, kentine ve en önemlisi de yaşamına sahip çıktı. 10 binlerce kişiden oluşan kolluk kuvvetleriyle en ağır silahlarıyla saldıranlara karşı ayları aşan direniş sergiledi.

Şimdi ise yasakların kalktığı kentlerde, imar planları yapılıyor; acil kamulaştırma ile beraber TOKİ harekete geçiriliyor. Böylece devlet hem T. Kürdistanı’nda rant/kâr alanından gelecek milyonları hem de, ezilen ulusun tarihsel mirası, ortadan kaldırılmasını amaçlıyor. Yıkılan kentlerde ve bir bütün T. Kürdistanı’nda, demografik yapıyı değiştirmek isteyen devlet, yeni kentler inşa edilmeye çalışıyor ve böylece asimilasyon politikaları bir kez daha devreye giriyor.

TC’nin bölgedeki savaşı farklı biçimlere bürünerek ama aynı amaca hizmet ederek devam ederken Özgür Gelecek gazetesi olarak bölgeden gerçekleri yazmayı sürdüreceğiz.

Objektifimizi abluka, yasak ve katliam döneminde, özyönetim direnişlerine çevirdik. Yaşananları anlamaya, öğrenmeye ve aktarmaya çalıştık. Şimdi ise objektifimizi yakılan, yıkılan kentlerde Kürt halkının yeniden ayağa doğrulma, yaşamı yeniden kurma ve inşa etme mücadelesine çeviriyoruz.

Ana akım medyasıyla gerçekleri çarpıtanlara, halkın gerçeklere ulaşmasını engelleyenlere karşı tüm yaz süreci boyunca T. Kürdistanı’nda olarak, Kürt halkının kentlerini yeniden inşasına gerçekleri yazarak bir tuğla da biz koyacağız!

Cizîr’de bodrum katında katledilen Azadiya Welat gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş’ın canı pahasına halka gerçekleri aktaran pratiğinden öğrenerek yeniden inşayı fotoğraflayacağız, yazacağız!

Tüm okurlarımızı, yakılan, yıkılan mahalle ve ilçelerde halkın enkaz ve yıkıntılar arasından yeniden ayağa doğrulmaya çalışan direnişine ortak olmaya, dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz!

Yıkılan evlerin tuğlalarının ezilenler cephesinden örüldüğü, ölümsüzlüğe uğurlananların kavgasının ardıllarınca yükseltildiği T. Kürdistanı’nda, haberlerimizle “Objektifimizle yaşamı yeniden inşa edenlerin yanındayız!” diyoruz!

Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz, çünkü gerçekler devrimcidir!

Özgür Gelecek gazetesi 

958