Cumartesi Nisan 20, 2024

Hannover’de yüzlerce kişi Faşist TC Devletini protesto etti

kaypakkaya-partizan
ATİK’inYeni Kadın, YDG üye ve aktivistlerine çağrısı doğrultusunda ATİF, YDG Hannover ve Yeni Kadın Hannover aktivistleri 22 Nisan’da 13’te yapılan eylemde yerlerini aldılar.


Hannover Tren İstasyon önünde toplanan kitle, bir dakikalık saygı duruşu ile yürüyüş sloganlar ile başladı. “Faşist TC Kürdistan’dan Defol”, “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak”, “Biji berxwedana zindana”, “IŞİD Erdoğan ve Faşist Erdoğan“, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” vb. gibi Türkçe , Kürtçe ve Almanca sloganlar attıldı.

Öfkeli kalabalığın sloganları arasında , protesto mitingi yürüyüşüne katılan Partizan, ATİF, YDG, YENİ KADIN Hannover , NAV-DEM, HDK gibi devrimci demokrat kurumlar protestoya katkı sundu.
Yürüyüş sonunda kısa miting ile sonlanmadan önce ATİF Hannover adına bir konuşma yapıldı. Türk devletinin seçim manipülasyonuna ilişkin “Hayır daha bitmedi mücadele yeni başlıyor” ve aynı zamanda zindanlarda direnişlere destek vurgusu yapıldı. Faşist TC devletinin amacının Kürt Ulusunun haklı istemlerini ve mücadelesini bastırmak ve ezmek istediğini , bir kere daha vurguladı. Ayrıca, AB ülkelerinin iki yüzlü davrandıklarını, özellikle başta Almanya ve diğer emperyalist devletleri olmak üzere , Türkiye silah satışını hızlandırdığını ve bu silahların Kürtlere karşı kullanıldığını söyledi.
Ortadoğu’yu ve Kürdistan’ı kana bulayan Emperyalistlerin ve uşaklarının işçi sınıfı ve ezilen halkların düşmanı olduğunu vurguladı. Kürt Ulusunun haklı mücadelesinin yanında olduklarını,
işçi sınıfı ve ezilen halkların kurtuluşunun ortaklaşa mücadeleyi ve dayanışmayı yükseltmekten geçtiğini belirtti.
Çeşitli konuşmalardan sonra yürüyüş SteintorPlatz meydanında sloganlar ve halaylar ile sonlandı.

836