Cuma Mart 29, 2024

HBDH: Ovacık’taki eylemde yaralanan sivillerden özür diliyoruz

kaypakkaya-partizan
Düşmanla çalışanları son kez uyarıyoruz; işledikleri bu suçtan vazgeçsinler halk saflarında halkın mücadelesine omuz versinler aksi takdirde bu unsurlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Halkımızın da bu unsurları yalnızlaştırarak kendisinden uzaklaştırmasını bekliyoruz. Halkın mücadelesine zarar veren bu unsurlar halkın içinde rahat dolaşmamalı, teşhir edilmelidir”

 

HBDH Dersim Komutanlığı, 13 Haziran günü Ovacık Adliye lojmanları ve bu lojmanlardaki kulelere yönelik düzen eylemlerde sivillerin yaralanmasından dolayı özür diledi.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Dersim Komutanlığı 13 Haziran günü DBHD güçlerinin Ovacık Adliye Lojmanları ve bu lojmanlardaki Saray çetelerine ait kulelere dönük bombalı araç eylemi gerçekleştirdiğini hatırlattı. Bu eylemi ile Adliye Lojmanlarının ağır hasar gördüğünü belirten HBDH Dersim Komutanlığı, “4 düşman unsuru da etkisiz hale getirilmiştir. Güçlerimiz eylemi başarıyla gerçekleştirmiş ve kayıp vermeden alandan çekilmiştir.

Eylem esnasında halktan kişilerde yaralanmıştır. Bu yaralanmalar planlamamız ve eylemimizin amacı dışında gerçekleşmiş ve bizleri de üzen bir kazadır. Güçlerimiz tamamen düşmanı hedefleyerek böyle bir pratik sergilemişlerdir. Halktan insanları hedeflemediğimiz gibi yaralanmalar da insanların tesadüfen orada bulunmalarından kaynaklanmıştır. Her ne kadar düşmanı hedefleyerek eylemi gerçekleştirmiş olsak da neticede halktan insanlar bu eylemimizin sonucu olarak yaralanmaya maruz kalmıştır. Bu yaralanmalara neden olduğumuz için Ovacık halkından özür diliyoruz. Yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

Devrimci güçler olarak halkımızın zarar görmeyeceği eylemleri esas alan bir eylem çizgimiz vardır. Halkın mücadelesini yürütenler olarak başta eylemde yaralananlar olmak üzere tüm halkımızın, eylem değerlendirirken bu yaklaşımımızı esas almasını bekliyoruz. Düşman güçleri ve yerleşkelerine dönük bundan sonrada güçlerimizin eylemsel yönelimleri olacaktır. Halkımızın eylemlerden etkilenmemesi için buralardan uzak durması gerekmektedir. Halkımızın da bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor.

Düşman merkezleri ve unsurları hedefimiz olduğu gibi yerel işbirlikçi-ajan unsurlar ayrıca düşmana gıda, lojistik vb. taşıyanlarda hedefimizdir. Düşmanla her türlü çalışma bizler açısından cezalandırmaya tabi tutulacaktır. Düşmanla çalışanları son kez uyarıyoruz; işledikleri bu suçtan vazgeçsinler halk saflarında halkın mücadelesine omuz versinler aksi takdirde bu unsurlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Halkımızın da bu unsurları yalnızlaştırarak kendisinden uzaklaştırmasını bekliyoruz. Halkın mücadelesine zarar veren bu unsurlar halkın içinde rahat dolaşmamalı, teşhir edilmelidir” dedi. 

874