Perşembe Mart 28, 2024

HİNDİSTAN KOMÜNİST PARTİSİ (MAOİST) Dandakaranya Bölge Komitesi Basın Açıklaması

kaypakkaya-partizan
Devletin Yeşil Av Operasyonuna Karşı HKP (Maoist)’nin Çağrısı

 

Geçtiğimiz altı aydır MI-17 savaş helikopterleri Sukuma, Dantewada ile Chathisgarh eyaletindeki Güney Bastar’ın Bijapur bölgesini bombalıyor. 1 Nisan’da polis ve hava kuvvetleri Maoistlerin güvenlik güçlerine yönelik saldırılarına cevap vereceklerini açıkladılar. Bu da hava saldırısı demek. Aslında hükümet güçleri bu bölgelere her gün saldırıyor. Her gün saldırılar ve tutuklamalar gerçekleşiyor. Geçen Ekim ayında polis, helikopterlerin sadece kendilerine ateş açılması durumunda silahlarını kullanacağını açıkladığında aslında yalan söyledi. Geçtiğimiz altı ay boyunca helikopterler bir kere bile hedef alınmadı. Buna rağmen hükümet faşist askeri avını (Yeşil Av Operasyonu) sürdürebilmek için hava saldırılarını kullanmaya devam ediyor.

Hava saldırılarını savunma olarak açıklamak halkı kandırmaktan başka bir şey olamaz. Gerçek şu ki hava kuvvetlerine vur emri verildi. Bu da demektir ki insanları yerinden eden mega maden, fabrika ve baraj projelerine karşı mücadele edenler, Maoistler, devrimciler, kaynakların ve toprakların şirketlere aktarılması pahasına katledilecekler. Binlerden oluşan polis ve paramiliter güçlerin yanı sıra hava saldırılarının da devreye sokulmasının arkasındaki temel neden budur. Merkez hükümetin Indravathi Tiger Rezervinde inşa etmeyi planladığı hava alanının asıl amacı da Milli Parkı bir hava üssüne çevirmektir.

Dandakaranya halkının mücadelesi sadece onlar için verilen bir mücadele değildir. Bu ülkedeki ezilmişlerin mücadelesidir. Bu gelecek nesiller için kaynakları koruma mücadelesidir. Bu çevreyi koruma mücadelesidir. Bu nehirleri, dereleri, ormanı ve toprağı koruma mücadelesidir. Merkez ve eyalet hükümetlerinin yönettiği Yeşil Av Operasyonu şirketler daha çok kar etsin diye sürdürülüyor. Şimdi ezilenler, devrimci partiler, ilerici örgütler, sendikalar, insan hakları örgütleri, yazarlar, sanatçılar, sinemacılar, avukatlar,öğrenciler, gazeteciler, yerli halkları ve diğer örgütler için ayağa kalkma zamanı.

 Partimiz, hava saldırılarına ve bombalamalara karşı herkesi sesini yükseltmeye çağırıyor. Görevi aslen yabancı saldırılara ve işgale cevap vermek olan hava kuvvetlerinin içeride kendi halkına ve topraklarına saldırmasını engellemek için herkesi kampanya örgütlemeye çağırıyoruz. Ülkenin yerli halklarını yok etmeye çalışan hükümetin planlarını boşa çıkarın.

Partimiz Chathisgarh ve Maharashtra halklarını hava saldırılarına ve bombalamalara karşı 15 Nisan tarihli Dandakaranya halk grevini güçlendirmeye çağırıyor.Eğitim ve sağlık hizmetleri grevden etkilenmemelidir.

Bastar’ı hedef alan hava saldırılarına karşı mücadele!
15 Nisan 2016’da, Dandakaranya’daki grevi güçlendirin

2Nisan 2016

877