Salı Mart 19, 2024

İsviçre Partizan:Biz bu söylediklerimizi Yapmalıyız,yapabiliriz,yapacağız!

kaypakkaya-partizan
Dalgalar ne kadar yüksek olsa da azim ve karalılıkla gemimizi geçmişten geleceğe SÜRÜYORUZ.

 

İsviçre'de Yaza merhaba diyerek kollektif emekle hazırlanan piknik 24 Haziran Cumartesi günü gerçekleşti. Partizan taraftarları ve misafirlerinin katılım sağladığı piknik “Birlik Mücadele Zafer” şiarı ile örgütlendi. Devrimci Sanatçı Hasan Sağlam`ında katılım sağlayarak klam ve güzel ezgileri ile coşkulu bir ortam sağlanan etkinlik açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından 12 TİKKO gerillası, 17`ler, 2 Temmuz şehitleri şahsında tüm devrim ve komünizm davasında yitirdiklerimiz şahsında 1 dakikalık saygı duruşu ile devam etti.

Katılım sağlayan partizan taraftarları ve misafirlerinin kollektif bir emekle, sahiplenerek hazırlıklarını yaptığı yemek kısmı ile devam etti. Ardından Hasan Sağlam`ın müzik sunumu ile devam eden etkinlikte coşkulu halayların ardından program politik tartışmaların yapıldığı kısıma geçildi. İçinden geçtiğimiz süreç hakkında verimli sohbetlerin yapıldığı kısıma konuşmalara katılımında yoğun olması dikkat çekici bir nokta idi.

Geleceğimiz olan çocuklarla yapılan eğlenceli oyunların ardından, gençlerin ve özellikle kadınların coşkulu halayları ile devam etti. Paylaşımın ve kollektif emeğin gerçekten yaşatıldığı bir pikniği daha geride bırakmanın sevinci ile yeni etkinliklerde buluşma çağrısı ile etkinlik sonlandırıldı. 

1328