Cuma Mart 29, 2024

İzmir Partizan'dan 18 Mayıs paneline çağrı!

kaypakkaya-partizan
18 Mayıs'ta İzmir'de başta İbrahim Kaypakkaya olmak üzere tüm Mayıs ayı şehitleri için anma ve panel düzenleniyor.

 

Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Dörtler ve Ulaş Bayraktaroğlu başta olmak üzere Mayıs ayı şehitlerini anmak ve onlardan öğrenmek için İzmir'de panel gerçekleştiriliyor.

Partizan, Halkların Demokratik Partisi, Demokratik Haklar Federasyonu ve Devrimci Parti düzenliyor.

"Mayıs ayı şehitlerinden öğreniyor, yolumuzu aydınlatıyoruz" şiarıyla düzenlenen panel için Partizan çağrı yaptı:

"Onları anlamak; diz çökmemek, teslim olmamak, direnişi kuşanmaktır!

Önderimiz İbrahim Kaypakkaya başta olmak üzere Haki Karer, Dörtler, Armenak Bakırcıyan, Kazım Çelik, Denizler, Sinanlar ve daha bir çok komünist ve devrimci Mayıs ayında toprağa düştü. Ve son olarak da Rakka'da şehit düşen BÖG komutanı Ulaş Bayraktaroğlu'da Mayıs ayı şehitlerine katıldı.

Mayıs ayı, şehit yoldaşların pratiğinden öğrenilerek, mücadelenin daha da yükseltilmesinin ve son nefese kadar diz çökmeyen anlayışın ardıllarına bıraktıkları önemli bir tarihtir.

Son süreçte devletin saldırıları her geçen gün daha da artmaktadır. Gözaltı ve tutuklama furyası, operasyonlar, ev baskınları, işten atmalar, asimilasyon, baskı ve katliam politikaları artarak devam ediyor. İşte tüm bu baskı ve saldırılara karşı şehit yoldaşlarımızın cüretini kuşanıp, mücadeleye dört elle sarılmalıyız.

Komünist önder İbrahim Kaypakkaya yoldaşın baş eğmeyen, teslim olmayan direniş ruhu, Aliboğazı'nda günlerce direnerek şehit düşen 12 yoldaşımızın mücadelesinde şekillenmiştir.

Şehitlerimizin yolundan gitmek, onlardan öğrenmek sadece onları anarak değil, onları anlayarak ve kavrayarak gerçekleşebilir.

Bu sebeple hem onları anmak hem de onları anlamak açısından İzmir'de ortak bir panel gerçekleştiriyoruz. Mayıs ayı şehitleri paneline İzmir'de bulunan tüm kitlemizi davet ediyoruz.

Tarih: 18 Mayıs Perşembe

Saat: 15.00

Yer: HDP İzmir İl Binası

Konuşmacılar:

*Kemal Bülbül

*Partizan Temsilcisi

*DHF Temsilcisi

HDP - Partizan - DHF - Devrimci Parti"

790