Perşembe Nisan 18, 2024

İzmir'de 13 DHF'liye tahliye yok

kaypakkaya-partizan
İzmir’de düzmece iddianamelerle 14 aydır tutuklu yargılanan, 13 Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) üyesi ve tarafları mahkeme tarafından tahliye edilmedi. Mahkeme heyeti duruşmayı 26 Şubat tarihine erteledi

 

Ülke genelinde 2012 yılı Kasım ayında Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) üye ve taraftarlarına yönelik baskınların ardından İzmir’de tutuklanan 13 DHF üye ve taraftarının 3. Duruşması bugün görüldü.  

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 3. duruşma, 13 DHF linin tutuklu yargılanma kararıyla 26 Şubat tarihine ertelendi.

Avukatların yapmış olduğu savunma esnasında, gerek mahkeme heyetinden gerekse ülkedeki adalet sisteminden bir beklentilerinin olmadığı müdafilerin esasen üzerine atılan bu düzmece iddiaları boşa düşürerek fiilen özgür olduğu vurgusunun yanı sıra adalet denilen bu anlayışın bizler açısından hiçbir şeyi ifade etmemesinden hareketle tahliye talebinde bulunmuyoruz denildi.

‘Sizin adaletinizi tanımıyoruz’

DHF’li tutsaklar ise verdikleri ifadede, 14 aydır henüz mahkeme heyetinin somut bir suçlama ile karşımızda bulunmamasına rağmen bizleri potansiyel suçlu görmesinin en somut örneği, yaklaşık 14 aylık bir süreden beri düzmece iddialarla tutuklu oluşumuzdur.  Mahkeme heyetinin bir taraf olduğunu biliyoruz, bu vesileyle bir diğer tarafın muhatapları olarak avukatların beyanına katılıyor ve tahliye talebinde bulunmuyoruz denildi. Ardından Mahkeme başkanın şeh koşarak 13 DHF linin tutuksuz yargılanma talebine karşın diğer iki üyenin oy çokluğuyla tutuklu hallerinin devamı kararı alındı.

Duruşmanın ardından tutuklu aileleri DHF üye ve taraftarları adliye salonunun çıkışında sık sık, “Yaşasın demokratik haklar mücadelemiz” , “Devrimci tutsaklar onurumuzdur” , “Devrimci irade teslim alınamaz” sloganlarını attı.

Halkin Gunlugu

1713