Cuma Mart 29, 2024

Köln, Leverkuzen, Aachen, Bonn, Duisburg, Hagen, Dortmunt ve Wupertal Özgür Gelecek okurları

kaypakkaya-partizan
Gazetemiz Özgür Gelecek’e yönelik devlet saldırılarının yanında kendisini “devrimci” olarak tanımlayan bir grubun gasp, pusu, tehdit ve fiziksel şiddetine yönelik artan baskılara karşı Köln, Leverkuzen, Aachen, Bonn, Duisburg, Hagen, Dortmunt ve Wupertal Özgür Gelecek okurları bir açıklama yayımladı.

 

Özgür Gelecek çalışanlarına şiddet uygulayarak bir yere varamayacaksınız!

Özgür Gelecek’e planlı bir saldırı

“Nisan 2015 tarihinden bu yana ortaya konan bir plan çerçevesinde Gazetemiz Özgür Gelecek ve Partizan Dergisine karşı yapılan teşhir, hedef göstermenin bir sonraki aşaması olarak 26 Şubat 2017 tarihinde derginin Aksaray Merkez Bürosu’nun basılıp, burada çalışan bir erkek ve bir kadın yoldaşın dövülüp büronun gaspıyla başlayan süreç, her fırsatta dergi bürolarının işgali ve çalışanlarına yönelik tehditlerle süreklilik kazanmıştır” diyerek bir plan çerçevesinde saldırıların gerçekliğini belirten Özgür Gelecek gazetesi okurları, “Birkaç hafta önce İstanbul’da giden birkaç kişinin İzmir bürosunu işgal girişiminin gazete okurları ve çalışanlarının müdahalesiyle boşa çıkartılmasından sonra devam eden tehdit ve saldırganlık son olarak gazete çalışanı bir yoldaşımızın ailesinin yanına gittiği Antakya'da pusu kurularak dövülmesiyle devam ediyor” dedi.

“Devrimci kanı dökmeye yemin etmiş bu gruba karşı tavır alamaya çağırıyoruz”

Devrimciler arası şiddete karşı çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini açıklayan Özgür Gelecek gazetesi okurları, “Suskunluğumuz ve sabrımız bundadır. Bu vesileyle tüm devrimci kurumları, dizginlerinden boşalan ve devrimci kanı dökmeye yemin etmiş bu gruba karşı tavır alamaya çağırıyoruz” diye çağrıda bulundu.

“Özgür Gelecek’i size teslim etmeyecek, savunacağız”

Köln, Leverkuzen, Aachen, Bonn, Duisburg,  Hagen, Dortmunt ve Wupertal Özgür Gelecek okurlarının yaptığı açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Bu pratiğe girişenleri ve onları yönlendiren ve de sevk edenleri tanıyoruz. Devrimcilik iddiası giderek uzaklaşan bu kesim ne yaparsa yapsın ÖG çalışanlarını ve okurlarını yıldıramayacaktır. Devletin her türlü saldırı, işkence, tutuklama ve yıllarca verilen hapis cezaları ile susmamış gazetemizi bu girişimlerle susturabileceklerini zannedenler yanılıyor…

Özgür Gelecek’i size teslim etmeyecek, savunacağız. Özgür Gelecek her daim gerçek sahiplerinin ellerinde yükseklerde tutulacaktır”.

691