Cumartesi Nisan 20, 2024

Marksizmi Ortodoksça Savunmak, Yusuf Köse,

kaypakkaya-partizan
EL YAYINLARI-Yüz Fikir Kitaplığı'ndan Yeni bir kitap daha çıktı.

 

Yazar, bu çalışmasıyla, siyasal bir yapının bugününü ve doğrulumunu eleştiri ve tartışma alanına çekerek yorumlama çabasına girişir. İlerleme çizgisine yerleşmek isteyen bir yapıyı, yakın tarihiyle birlikte ele alarak eleştiri süzgecinden geçirir, sorgulamalara tabi tutarak çıkarsamalarda bulunur. MKP’nin geldiği noktada, ‘nasıl bir ilerleme, değişim’ yaşadığı sorusunu eksen alarak “kongre belgeleri” üzerinden bunu irdelemeye çalışır.

Büyük kitlesel eylemler ve köklü toplumsal dönüşümler için yola düşenlerin önüne, devrimci pratiğin bir parçası olarak tartışma ve eleştiri uğraklarının çıkması kaçınılmazdır. Yürünen yolun istikameti, içinden geçilen süreçlerin kavranması, gelecek tasarımının netleştirilmesi bir ölçüde bu uğrakların doğru yaşanmasıyla orantılıdır. Değiştirmenin dünyasına adım atmada, kim olduğumuzu ve amaçlarımızı ortaya koymada en güvenilir veriler ve sağlam ölçüler bu uğraklarda uç verir, şekilleniş zeminini oluşturur.

Teorik canlanma ve pratik diriliş, özgürleştirici ve ufuk açıcı bir yönelim için, tartışma ve eleştirinin önemi büyüktür. Yarınlar dünyasına doğru yön kazandırmada katkıların çoğalacağını umut ediyoruz.

Marksizmi Ortodoksça Savunmak, Yusuf Köse, 240 sf.

EL YAYINLARI-Yüz Fikir Kitaplığı'ndan Yeni bir kitap daha çıktı.

 

2281