Salı Mart 19, 2024

„Mehmet Yeşilçalı’ya Özgürlük!“

kaypakkaya-partizan

 

ATİK-UPOTUDAK ve Rote Hilfe (Kızıl Yardım) tarafından yapılan açıklamada Mehmet Yeşilçalı’nın sağlık durumunun giderek kötüleştiği bilgisi verildi. ATİK Konseyi tarafından tüm örgütlülüklerine gönderilen genelge ile Yeşilçalı’nın sağlık durumuna ilişkin bilgiler verilirken, tüm demokratik kamuoyunun tedavisini engellemeye dönük atılan adımları protesto etmeye çağırıyor.

Gönderilen genelgede Mehmet Yeşilçalı arkadaşımızın sağlık durumu giderek kötüleşmektedir. Avukatları tarafından dışarıda tutulan doktorlar heyeti, Yeşilçalı’nın tedavisinin tutuklu haldeyken mümkün olmadığını ve tutukluluk halinin devamında sağlık durumunun daha da kötüye gideceğini rapor etmektedirler. Fakat mahkeme heyeti bu durumu göz ardı ederek, kendi doktorların verdiği, “tutuklu halde tedavisi mümkündür ve mahkemelere katılabilir” raporuna dayanarak Mehmet Yeşilçalı’nın tutuksuz yargılanmasını engellemektedir“ ifadelerine yer veriliyor.

ATİK-UPOTUDAK ve Rote Hilfe tüm alanlarda Mehmet Yeşilçalı özgülünde tüm ATİK tutsaklarının sahiplenilmesi çağrısında bulunurken, Yeşilçalı’nın sağlık sorunlarının geniş kamuoyuna duyurulması çağrısında bulunuyor.

637