Cuma Mart 29, 2024

Militanlardan Gülsuyu-Gülensu Halkına Çağrı!

kaypakkaya-partizan
Elimize e-mail yoluyla ulaşan bir habere göre TKP/ML militanları Gülsuyu- Gülensu Mahallerinde çeteleşme, yozlaşma ve son politik gelişmeler ile beş kızıl karanfil üzerine çeşitli faaliyetler yürütmüştür. Haberi güncelliğinden dolayı yayımlıyoruz:

 

“Basına:

11 Haziran 2014 Cuma günü saat. 21.00 sularında Gülsuyu Mahallesinde militanlarımız tarafından üç kıraathaneye girilerek halka propaganda yapmıştır. Gülensu Mahallesinde bulunan İkizler, Kızılırmak ve Gülensu kıraathanesine giderek halkımıza ; “1 Haziran 2013 halkın kabaran öfkesinin büyük bir isyana dönüştüğü günlerde egemenler tarafından her türlü baskı aracı kullanılarak onlarca insanımız öldürülmüş, binlercesi de yaralanarak sakat kalmıştır. Bugün hala isyan dalgası yer yer yaşanmaya devam ederken, Lice’de devletin “çözüm süreci” safsataları altında yapılan kalekollara karşı direnişte olan kürt halkının üzerine ateş açarak katletmeye devam etmektedir.

Gülsuyu mahallesinde siz halkımızın ve devrimcilerin üzerine devlet destekli çeteler tarafından faşist saldırılar yapılarak, önce çocuklarımızı uyuşturulup sonrada evlerimizi ellerimizden almayı devrimcileri de itibarsızlaştırmayı amaçlamışlardır. Biz TKP/ML – TİKKO olarak bu mahallenin ilk kurulmaya başlandığı günden bugüne hep vardık ve bundan sonrada aynı şekilde bedel ödeyerek ve ödettirerek var olmaya devam edeceğiz.

Dersim dağlarında Kış üssünde, kadın gerillaların bulunduğu bölümde yaşanan göçük sonucu Sefagül Kesgin, Nurşen Aslan, Fatma Acar, Derya Aras ve Gülizar Özkan adlı yoldaşlarımız 2 Şubat 2011 günü şehit düştüler. Onlar, kavganın gürül gürül coşkusu, öfkesi ve onur abideleri olan şehitlerimizdir. Onlardan bize kalan kızıl mermilerle, katledilen halkımızın, Gezi’nin, Soma’nın, Lice’nin hesabını and olsun ki soracağız, yoldaşlarımızın, siperdaşlarımızın intikamını alacağız” eklinde açıklama yapmışlardır. Kıraathane de yapılan konuşmalar esnasında yoldan geçen gençlerin de konuşmayı dinlemek için ilgiyle içeriye girdikleri görülmüştür. Kıraathanelerde yapılan her konuşmaların ardından emekçi halkımız alkışlarla militanlarımıza karşılık vermişlerdir.

Ayrıca militanlarımız Gülensu Mahallesi Dinler Sokak ve Ş.Metin Dil Sokakta çete faaliyetlerinin olabileceği araçları durdurarak yol kontrolü yapmıştır. Yol kontrolünden sonra militanlarımızın güvenli bir şekilde eylemleri sonlandırarak geri çekilmişlerdir.

13 Haziran gecesi militanlarımız Gülsuyu mahallesi ve Esenkent mahallesinde üç ayrı noktaya pankart asmışlardır.

Öncelikli olarak Esenkent mahallesinde bulunan Kartal- Esenkent Minübüs durağına “ Beşler kavgamızın sönmeyen kızıl meşaleleridir” Gülsuyu mahallesi Heykel meydanı İETT durağına ” Rojava- Gever- Roboski-Lice Katil Devlet Hesap Verecek”,  Dört yol durağına ise “ Çeteleşmeye karşı TKP/ML saflarına” TKP/ML-TİKKO imzalı pankartlarımızı asmışlardır.  

2010