Cuma Mart 29, 2024

MKP: DKP’li siper yoldaşımız Gökhan Taşyakan ölümsüzdür!

kaypakkaya-partizan
Maoist Komünist Partisi (MKP) Enformasyon Bürosu, Rojava’da ölümsüzleşen DKP üyesi Gökhan Taşkayan’la ilgili bir açıklama yayınladı.

 

“Devrimci Komünarlar Partisi Merkez Komite üyesi ve Birleşik Özgürlük Güçleri komutanı devrim kadrosu siper yoldaşımız Gökhan Taşyakan (Ulaş Adalı) emperyalist dalaş ve oyunların bir parçası olarak hortlayan ortaçağ yankısı barbar IŞİD faşist çetelerine karşı savaşta somutlanan Rojava savaşında ölümsüzleşti.

DKP’nin kurucu kongre delegesi, BÖG komutanı ve Gezi’den Rojava’ya coşkun sel gibi akan Rojava savaşı seçkin komutanlarından kararlı devrimci Gökhan Taşyakan’ın ölümsüz anısı önünde saygıyla eğiliyor, devrime hasrettiği yaşamı ve mücadelesini selamlıyoruz.

Rojava, gerici savaşın en barbar, esaretin en köhne halkalarına şahit oldu. Kürt, Arap, Süryani, Türkmen gibi etnik-ulusal kimlikler ile Ezidi inancına mensup insanlar, Kürt, Ezidi kadınların cariye haline getirilmesi ve köle pazarlarına sunulmasında anlam kazanan insanlık dışı en ağır zulme maruz kaldılar... Rojava’nın köleleştirilmek istenen değişik dil, din ve cinsten toplulukları onurlu bir direniş yükselttiler. Kürt güçlerinin pratik önderliğinde sergilenen büyük direniş gecikmeden devrimci ve sosyalist unsurların pratik ve iradi desteğiyle buluştu, uluslararası ölçekte sempati ve destek toplayarak olumlu etki yarattı... Rojava uluslararası anti-faşist devrimci taburların oluşmasına doğru olumlu eğilimi güçlendiren bir halka ya da çekim merkezi oldu.

Emperyalist dünya gericiliği ve onun bütün türevlerine karşı mücadelede sınır tanımayan devrimci ve sosyalistler, Rojava direnişi ve savaşıyla iradede birleşirken, pratik görev ve sorumluluklarda da bu birleşmeyi anlamlandırdılar... Kuşkusuz ki, IŞİD çetelerinin Rojava’da yenilgiye uğratılmasında bu birleşme hem pratik açıdan hem de moral destek açısından önemli bir rol oynamıştır.  

Rojava’da IŞİD çetelerine karşı savaşta değişik ülke ve uluslardan olmak kaydıyla ölümsüzleşen onlarca enternasyonalist devrimci, Türkiye-Kuzey Kürdistan devrimci hareketi ile Kürt ulusal hareketine mensup onlarca devrimci ve son olarak DKP Merkez Komite üyesi siper yoldaşımız Gökhan Taşyakan’ın ölümsüzleşmesi faşist IŞİD çetelerine karşı bu anlamlı birleşmenin unutulmaz kanıtlarıdır.”

“Ölümsüzleşen her yoldaş devrimin taşıyıcı kolonudur”

Yapılan açıklamada son dönemlerde “T.C.” devleti ile girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden MKP’li, TKP/ML’li, MLKP’li ve PKK’lilere de yer verilirken, şu ifadeler yer aldı;

“Her devrim, her devrimci savaş ve gericiliğe karşı her mücadele istisnasız olarak ağır bedeller üzerinde yükselmiştir, yükselir. Rojava’da olduğu gibi, Türkiye-Kuzey Kürdistan’da da mücadele ağır bedeller pahasına ilerlemektedir. Bu tarihsel mücadelede yüzlerce, binlerce devrimci ve yoldaşımız tereddütsüzce toprağa düştü. Ölümsüzleşen her yoldaşımız ve her siper yoldaşımız devrimin taşıyıcı kolonu olarak devrimi güçlendirmekte, insanlığın özgür geleceğini yakınlaştırmaktadır. Bundandır ki, devrim en ağır kayıplarına rağmen ilerlemekte, ilerlerken savaşın doğasına uygun olarak yeni kayıplarla karşılaşmaktadır. Gökhan Taşyakan devrimin karşılaştığı bu kayıplardandır.

Faşist Erdoğan/AKP iktidarı ve Türk hâkim sınıfları devletine karşı savaşta partimizin önder kadrosu Yılmaz Kes, bölge komutanlarımızdan Sevda Serinyel ile Mahir Özgül ve savaşçılarından Uğur Yalçın ve Fırat Kasun olmak üzere beş yoldaşımızı daha yeni ölümsüzlüğe uğurlarken, aynı ay içinde MLKP komutanlarından Hüseyin Akçiçek ve PKK savaşçısı Oğuz Aksu’yu Nurhak’da, TKP/ML üyesi ve TİKKO’nun Rojava komutanı Nubar Ozanyan’ı Rojava’da ölümsüzlüğe uğurladık. Şimdi, Eylül’ün ilk günlerinde ise DKP MK üyesi, BÖG komutanı Gökhan Taşyakan’ı aynı tarihsel mücadelede ölümsüzlüğe uğurluyoruz.

Bu vesileyle, siper yoldaşımız Gökhan Taşyakan ve onun şahsında Rojava ve Türkiye-Kuzey Kürdistan’da savaş toprağına düşerek aramızdan ayrılan siper yoldaşlarımız ve yoldaşlarımızı sonsuz saygıyla anıyoruz. Mücadele ve devrimci yaşamları rehberimizdir!” 

896