Salı Nisan 23, 2024

MLKP Komutanı Hüseyin Akçiçek Dersim'de sonsuzluğa uğurlandı

kaypakkaya-partizan
Maraş'ın Nurhak İlçesi'nde çıkan çatışmada yaşamını yitiren MLKP/FESK Kürdistan Kır Birlikleri komutanlarından Hüseyin Akçiçek, memleketi Dersim'in Nazımiye ilçesi Ramazan Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı. Parti bayrağıyla defnedilen Akçiçek'e mezarı başında devrim sözü verildi.

 

DERSİM- 28 Ağustos'ta Maraş'ın Nurhak ilçesinde askerlerle yaşanan çatışmada yaşamını yitiren MLKP/FESK Kürdistan Kır Birlikleri komutanlarından Alişer Deniz parti isimli Hüseyin Akçiçek, memleketi Dersim'de son yolculuğuna uğurlandı.

Dersim'de cemevinde bulunan Akçiçek'in cenazesi ailesi tarafından Nazımiye ilçesine götürülmek istendi. Ancak askeri operasyonlar nedeniyle yolun kapalı olduğu, geçişe izin verilmeyeceği belirtildi. HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü'nün de eşlik ettiği aile bireylerinin valilik ile yaptığı görüşme sonucu cenazenin geçişine izin verildi.

Cenazeye götürenlere yolda iki kez GBT kontrolü yapılırken, ayrıca TEM polislerinin kimliklerin fotoğrafını çekmesi dikkat çekti.

Hüseyin Akçiçek'in naaşı Nazımiye ilçesi Ramazan Köyü'ne götürüldü. Mezarlıkta yapılan törende ailesi Zazaca ağıt yaktı. Kardeşleri, "Onurlu, başı dik kardeşim, seninle gurur duyuyoruz" diye ağıt yaktı.

'ALİŞER DENİZ'İN BU TOPRAKLARA ÇOK EMEĞİ VAR'

Dini törenin ardından konuşan HDP Milletvekili Önlü, Akçiçek'in ailesine ve yoldaşlarına başsağlığı diledi. Hüseyin ve Alişer isimlerinin tesadüf olmadığını belirten Önlü, her iki ismin de zulme karşı direnişi temsil ettiğini, tarihsel olduğunu söyledi. Önlü, Hüseyin'in Kerbela'da Yezid'in zulmüne biat etmediğini ifade ederek, "Bu toprakların ikinci Kerbelası da 38'dir. 38'in Kerbelasında o günün yezidine biat etmeyen Alişer'dir. Alişer bununla da yetinmedi, nerede zulüm varsa mücadele etti. Türkiye devrimci hareketinin, Türkiye halklarının önderleri olan Deniz, Mahir, İbrahim, Mazlum'un yoldaşı oldu" dedi. Alişer Deniz'in bu topraklarda çok emeği olduğunu ifade eden Önlü, "Şimdi bizden helallik istediler. Ama asıl o hakkını helal etmeli" diye konuştu.

Hüseyin Akçiçek'in kızıl bayrağa sarılı tabutu gözyaşları arasında toprağa verildi. Ayrıca tabutun üzerine MLKP bayrağı konuldu.

'BU YOLDA DÜŞENLERE ŞAN OLSUN'

Defin işleminin ardından ESP'liler, ailenin de katılımıyla bir tören düzenledi. Akçiçek şahsında devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından ESP MYK adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada, "Acımız büyük, analarımızın ağıtları kadar, yoldaşlarımızın öfkesi kadar büyük. Özlemlerimiz kadar büyük ama biliyoruz Hüseyin Dersim'in çocuğu, yiğitlerin toprağının çocuğu, İbrahimlerin, Pir Sultanların yolunun çocuğu, onun evladı. Nice yiğitler verdi bu toprak, vermeye de devam edecek. Çünkü onların, Hüseyinlerin büyük davaları var, büyük kavgaları var. Bu özgürlük kavgası, onur kavgası. Bu yolda düşenlere şan olsun, selam olsun" denildi.

ÖTSP temsilcisi de kısa bir konuşma yaparak, Akçiçek şahsında devrim şehitlerini andı. 

2345