Cuma Mart 29, 2024

MLKP savaşçısı Şahin Kobane hamlesinde şehit düştü

kaypakkaya-partizan
MLKP savaşçısı İsmet Şahin (Pirsus Armanc), Kobane'nin güney cephesinde DAİŞ çetelerine karşı süren devrimci hamle esnasında şehit düştü. MLKP Rojava Örgütü, "Pirsus yoldaşımız, bu haklı ve onurlu kavgada yol göstericilerimizden biri olacak, hesabı çeteler Rojava'dan ve bölgeden temizlenerek sorulacaktır" diye belirtti.

 

Kobane'nin güney cephesinde DAİŞ çetelerine karşı süren devrimci hamle esnasında MLKP savaşçısı İsmet Şahin (Pirsus Armanc) şehit düştü.

MLKP Rojava Örgütü yaptığı açıklamada, İsmet Şahin'in (Pirsus Armanc) dün sabah saatlerinde çetelerin özgürlük güçlerine ait araca yönelik saldırı esnasında şehit düştüğünü duyurdu. Saldırı esnasında aralarından MLKP'lilerin de olduğu bir grup savaşçının yaralandığı belirtildi.

MLKP Rojava Örgütü yaptığı açıklamada, "Demokratik Suriye Güçleri ile birlikte Kobane'nin güneyini DAİŞ çetelerinden temizlemeye dönük devrimci operasyonda yer alan MLKP savaşçılarından İsmet Şahin (Pirsus Armanc) yoldaşımız, 24 Aralık sabah saatlerinde şehit düştü. Operasyon sırasında, çetelerin araç patlatması sonucu şehit düşen yoldaşımızla birlikte, aralarında MLKP güçlerinin de bulunduğu bir grup savaşçı da yaralandı" diye belirtti.

Çetelerin kaçışlarını kolaylaştırmaları için gerçekleştirilen saldırıya rağmen Demokratik Suriye Güçleri içinde yer alan YPG/YPJ ve MLKP savaşçılarının ilerleyişlerini sürdürdüğünü kaydeden MLKP Rojava, operasyonun devamında çok sayıda köyün özgürleştirildiğini kaydetti.

'CEPHEYE ŞEHİTLERİN HESABINI SORMA İSTEĞİYLE KOŞTU'

MLKP savaşçısı İsmet Şahin'in (Pirsus Armanc) mücadele hayatına ilişkin bilgilerin yer aldığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Pirsus yoldaşımız, AKP/DAİŞ faşizminin karanlık güçlerine karşı İstanbul'da, son mermilerine kadar dövüşerk ölümsüzleşen Berçem Renas ve Ekin Su (Yeliz Erbay-Şirin Öter) komutanlarımıza atfederek katıldığımız bu operasyonda, büyük bir istek ve kararlılıkla yerini almış, şehitlerin hesabını sorma isteğiyle dolu bir heyecanla cepheye koşmuştu.

Pirsus yoldaşımız, Kürdistan'ın özgürlüğüne sevdalı bir sosyalist yurtsever olarak, Rojava'ya gelmiş, kendini şehitlerin hesabını sormaya adamıştı. Aslen Urfa/Suruç'lu olan ancak Antep'te yaşayan Pirsus yoldaşımız, işçilikten gelen disiplini v emekçiliği ile öne çıkmış, öğrenme isteğini ve savaş kararlılığını günlük yaşamda da ortaya koymuştu. Olası bir hamlede yerini alabilmek için, sabah sporlarına BKC ve mühimmatlarıyla çıkarak, kendini hazırlamış, böylece operasyon grubumuzda yerini almıştı."

Şahin'in Antep'te AKP ve DAİŞ'e karşı yürütülen mücadelelere yurtsever bir genç olarak aktif bir şekilde katıldığın kaydeden MLKP Rojava, "Pirsus yoldaşımız, yönünü Rojava'ya çevirdiğinde partimizle tanışmış ve o günden beri, saflarımızda yerini almıştı. Eğitim süreçlerindeki performansı ve duruşuyla birliğinde tim komutanlığına gitirilmiş; o bu sürçt, kendini yenileyerek yoldaşlarına örnek olmuştu. Yoldaşlık sevgisi ile doğlu, canlı ve neşeli katılımıyla öne çıkan yoldaşlarımızdandı" diye belirtti.

'SİLAHI, BAYRAĞI VE DÜŞLERİ REHBERİMİZ OLACAK'

Kobane şehidi Şahin'in en büyük tutkusunun BKC ile çetelerle dövüşmek ve daha önce Kobane'de şehit düşen tanıdığı arkadaşlarının hesabını sormak olduğunu kaydeden MLKP Rojava Örgütü açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı: "Tam da bu nedenle, bir savaşçı olarak, her geçen gün kendini daha fazla geliştirmişti. Pirsus yoldaşımız, büyük tutkusunu ve hesap sorma kararlılığını kuşanarak Kobane'nin güneyini özgürleştirme hamlesinde yerini aldığında, 'Yoldaşlar, en büyük dileğim gerçek oldu' diyerek yola çıkmıştı. Faşist AKP-DAİŞ çetelelerine karşı, komünist kadınlar olarak Berçem ve Ekin yoldaşların eylemlerinde somutlaştırdıkları, Sur'da, Nusaybin'de Cizre ve Silopi'de halkların savaşma ve hesap sorma bilincinin takipçisi olan Pirsus yoldaşımız, Kobane için devrimci hamlede, partimizin bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor. Onunla birlikte cephelere koşan yoldaşlarımız ve YPG/YPJ savaşçıları, şimdi onun için de çetelerle savaşıyor, özgürlüğü dalga dalga bölgeye yayıyorlar."

İsmet Şahin'in (Pirsus Armanc) 24 yaşında ölümsüzlüğe yürüdüğünü kaydeden MLKP Rojava, "Yoldaşımız, bu haklı ve onurlu kavgada yol göstericilerimizden biri olacak, hesabı çeteler Rojava'dan ve bölgeden temizlenerek sorulacaktır. İsmet Şahin yoldaşımız, Antep gençliğine, işçi ve emekçilere yol gösterici bir meşale olarak sokaklarda yaşatılacak, silahı, bayrağı ve düşleri rehberimiz olacaktır. Başta ailesi olmak üzere, tüm yakınlarına başsağlığı diliyor, onun şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve bağlılıkla anıyoruz" diye belirtti.

İsmet Şahin'in ulaşılan sicil bilgileri ve kayıt görüntüsü şu şekilde:

Adı Soyadı: İsmet Şahin
Parti Adı: Pirsus Armanc
Anne Adı: Adile
Baba Adı: Feridun
Doğum Yeri: Suruç/Urfa
Doğum Tarihi: 10.11.1991

1630