Perşembe Mart 28, 2024

Nürnberg`de Filistin Halkıyla dayanışma Mitingi

kaypakkaya-partizan
Kobane`de ISiD adlı çetenin Kürt halkına yönelik katliamları ve Israil devletinin Gaza`da Filistin Halkına yönelik terörist saldırıları kınandı.

 

Dün 28.07.2014 Pazartesi günü saat 18.30 da Nürnberg Lorenz Kilisesi önünde Nürnberg Demokratik Güçbirliği  Platformu (NDGBP) bileşenleri kitlesinin ve Alman devrimci örgütlerinden MLPD nin katılarak destek verdiği, Filistin Halkıyla dayanışma Mitingine 50 civarında insan katıldı.

Daha kitlesel bir gösteri için Cumartesi tarihi kararlaştırılmış olmasına karşın, Polisin o gün Miting izni vermemesi sonucu, Miting Pazartesi`ye ertelenmişti. Izin ve Tatil dönemi olması,çalışan insanların Mitingde olamaması sonucu,  Mitinge katılım düşük oldu. Ama yinede Nürnberg in kalabalık meydanı olmasi itibariyle, Dövizler ve konuşmalar  oradan  geçen kitlenin ilgisini çekti.

Miting de yapılan konuşmalarda,  Bugün islam aleminin Ramazan Bayramı, Bayramların sevinç ve barışa vesile olması gerekirken,Orta doğu coğrafyasında, Filistinde Siyonistler ve Gerici güçler kan akıtıyorlar,insanları katlediyorlar denilerek;   Kobane`de ISiD adlı çetenin  Kürt halkına yönelik katliamları ve  Israil devletinin Gaza`da Filistin Halkına yönelik  terörist saldırıları kınandı. Emperyalist devletlerin  Filistin Halkına yönelik katliamlara sessiz kalması protesto edildi. Miting ” Hoch die Internationale Solidarität” ve“Freiheit für Palastina” sloganlarıyla  saat 19.30 da sonlandırıldı.

1625