Cumartesi Nisan 20, 2024

OHAL’e, faşist diktatörlüğe boyun eğmeyeceğiz! HDP’nin yanındayız!

kaypakkaya-partizan
Partizan olarak bir kez daha yineliyoruz ki; OHAL’e, OHAL uygulamalarına, faşist diktatörlüğe boyun eğmeyeceğiz! HDP’nin yanındayız! Biz milyonlarız!

 

Dün gece saatlerinden itibaren HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu HDP milletvekillerine dönük gözaltı saldırısında 12 milletvekili gözaltına alındı. Karakoldan hızlı bir şekilde Savcılığa, oradan da tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen milletvekillerinin buradan verdiği ilk mesaj, “Bizi, bu adalet sistemiz değil, halk yargılayabilir. Boyun eğmeyeceğiz” oldu.

“Çözüm süreci” adı altında başlatılan müzakere sürecinde bile savaş hazırlıklarını sürdüren, kalekollarla Türkiye Kürdistanı coğrafyasını ablukaya alan TC devleti, geçtiğimiz yıl, 7 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde bu savaş konseptini devreye koymuş ama buna rağmen devrimci, demokrat ve yurtsever kesimleri bir araya getiren HDP’nin 6 milyon insanın oyunu alarak meclisin 3. Partisi haline gelmesine engel olamamıştı. Ancak bunun intikamını alabilmek için kolları sıvayan AKP, DAİŞ aracılığıyla bombalar patlatmış ve özyönetim direnişlerine dönük saldırıları ile 2 bine yakın insanı katletmiştir.

HDP’nin yanındayız! Biz milyonlarız!

Cerablus’u işgal eden, Irak ve Suriye işgali karşısında ağzı sulanarak bu pay kapma yarışında halkların katledilmesine ortak olan ve Rojava işgaline hazırlanan AKP’nin 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından OHAL’i kullanarak, tüm bu gelişmelere ses çıkarabilecek ve saldırılara baş eğmeyecek herkesi hedefe koyduğu açıktır. Devrim ve demokrasi mücadelesinde elde edilen tüm kazanımlara da göz diken egemenlerin HDP milletvekillerine dönük bu saldırısı yeni değildir, 90’lı yıllarda uygulanan siyaset yasağı ve tutuklamaların bir devamıdır.

Açık olan bir durum var ki; o da, HDP milletvekillerinin gözaltına alınması yalnızca bu isimlere yönelik bir saldırı değildir.

Bu gözaltı furyasıyla yalnızca 12 milletvekili gözaltına alınmamıştır. Bu, HDP’ye oy veren 6 milyon insana dönüktür bu gözaltı furyasıdır… Sadece HDP Genel Merkezi ya da milletvekillerinin evleri değil demokrasi mücadelesine, Kürt ulusunun özgürlük mücadelesine inanan, gönül veren, bedel ödeyen ve seçimle oranı belirlenemeyecek olan halkın evlerine baskın gerçekleşmiştir.

Bugün tüm devrimci, demokrat ve yurtsever kesimlere düşen bunun bilinciyle bu saldırılara karşı ortak mücadele edebilmektir. Partizan olarak bir kez daha yineliyoruz ki; OHAL’e, OHAL uygulamalarına, faşist diktatörlüğe boyun eğmeyeceğiz! HDP’nin yanındayız! Biz milyonlarız!

 

1100