Cuma Nisan 19, 2024

Partizan: ESP’ye yönelik saldırılar, tahammülsüzlüğünün saldırısıdır

kaypakkaya-partizan
Partizan yayımladığı açıklama ile ESP’ye yönelik gerçekleşen gözaltı saldırısını, “sokakları mesken eyleyenler zapt edilemez” diyerek tepki gösterdi.

 

Partizan, “OHAL koşullarında faşizmin, toplumun muhalif kesimlerine dönük saldırılarından biriyle daha karşı karşıyayız” diye belirttiği açıklamada, “Dün gece Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne(ESP) yönelik gözaltılar, ülkemiz koşullarında hak mücadelesinde ısrarcı olanlara dönük tahammülsüzlüğünün saldırısıdır” denildi.

Partizan’ın yayımladığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“TC devletinin OHAL’de çıkarılan KHK ile toplumun tüm muhalif kesimlerine dönük saldırılarını arttırdığı gibi devrimci ve yurtsever kesimin sindirilmesi için her türlü şiddeti uygulamaktan çekinmiyor. Muğla’da servis edilen çıplak fotoğraflar, ETHA muhabirlerinin evine yapılan baskında duvarlara yazılan ırkçı söylemler de bu saldırıların bir parçası.

Geçtiğimiz günlerde Mersin, Adana ve Bursa’da gerçekleşen saldırıların da devamıdır.

Bu saldırıların sokaklarda mücadele eden devrimci ve yurtsever kesim sindirmek için devreye konulduğu açıktır. Bundandır ki sindirme saldırılarına karşı devrimci dayanışmanın daha fazla pratik bulması gereken bir sürçteyiz.

Onun için her türlü saldırıya karşı devrimci dayanışmayı büyütmeye, baskılara karşı ESP’li dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Baskılar bizi yıldıramaz

Yaşasın devrimci dayanışma”

788