Perşembe Nisan 25, 2024

Partizan “HAYIR Taksim’deyiz! Yaşasın 1 Mayıs, bijî 1 Gûlan!”

kaypakkaya-partizan
İstanbul’da Bakırköy ve Taksim olarak iki ayrı şekilde düzenlenecek 1 Mayıs öncesi bir açıklama yapan Partizan, 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağını duyurdu. “Bizler sokakların itirazını, sesini barındıran HAYIR öfkesi ile ‘Hayır Taksim’deyiz’ diyoruz. 1 Mayıs 1977 katliamının 40. yılında 1 Mayıs şehitlerinin öfkesini taşıyarak korku duvarlarını, ablukalarını yok edeceğiz” diyen Partizan saat 11.00’de Zincirlikuyu metrobüs bölgesinde bir araya geleceğini açıkladı.

 

Faşist devletin yasak ve ablukaları altında işçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’a ilerliyoruz.

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bunu “Allah’ın bir lütfu”na çevirmeye çalışan başta AKP olmak üzere egemenler; toplum içinde OHAL ve KHK’lerle yaratmak istediği korku dağlarını sistematik olarak devam eden siyasi ve askeri operasyonlarla büyütmek, toplumsal muhalefetin ana damarlarını tasfiye etmek istemektedirler. Ancak bu saldırılara karşı devletin ve patronların arzu ettikleri “dikensiz gül bahçesi” bir türlü yaratılamamakta; işçi ve emekçiler, Kürt halkı, kadınlar, LGBTİ’ler korku iklimine teslim olmayarak direnişe devam etmektedirler.

Bunun en önemli göstergelerinden biri de 16 Nisan’da gerçekleşen referandum sonrası hileli ve hırsızlıkla geçirilen EVET’e karşı sokakları mesken eden HAYIR’ın öfkesi oldu. Sisteme, devlete, AKP’ye, Erdoğan’a; sömürüye, katliamlara, eşitsizliğe, ayrımcılığa itiraz edenler yasaklanmaya çalışılan sokaklara inerek 9 ayını geride bırakan OHAL’i deldi ve Gezi isyanı ruhu ile geçersiz kıldılar.

Böylesi bir atmosferde gelen 1 Mayıs, bu karşı koyuşla, OHAL’i delen HAYIR’ın öfkesi ile karşılanmalıydı. Bu öfkenin bu seneki adresi de elbette Taksim’dir. 40 yıl önce onlarca kişinin katledilerek işçi ve emekçiye yasaklı hale getirilen (ama her türlü devlet destekli etkinliklere açık olan) 1 Mayıs’ın kızıl meydanı Taksim, bu yıl da yasaklandı.

Bizler sokakların itirazını, sesini barındıran HAYIR öfkesi ile “Hayır Taksim’deyiz” diyoruz. 1 Mayıs 1977 katliamının 40. yılında 1 Mayıs şehitlerinin öfkesini taşıyarak korku duvarlarını, ablukalarını yok edeceğiz. Grev yasaklarına, kıdem tazminatına dönük gasp projelerine, güvencesizliğe, yoksulluğa, işçi cinayetlerine, Kürt ulusuna dönük imha ve inkara, cins ayrımcılığı ve eşitsizliğine karşı başta işçi sınıfı olmak üzere emekçi halkımızı bu öfkeyi kuşanmaya ve 1 Mayıs’ta Taksim’de korku ablukalarını parçalamaya çağırıyoruz.

 

Yaşasın 1 Mayıs! Bijî 1 Gûlan!

963

Son Haberler