Cuma Mart 29, 2024

Partizan isviçre:Enternasyonal Proleterya`nın Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs`ta Alanlara!

kaypakkaya-partizan
İsviçrede yaşayan Göçmen İşçiler, Emekçiler Yoldaşlar! Emperyalist sistemin işçi sınıfı ve ezilenlere karşı saldırılarının daha da yoğunlaştığı bir dönemde karşıladığımız 1 Mayıs`ta tüm Yoldaşlarımızı Zürih Merkezli gerçekleşecek yürüyüşe bekliyoruz.

 

• Emperyalist Baskı, sömürü, saldırı, imha ve işgale karşı !

• Emperyalist haksız ve yağmacı savaşlara!

• Emeğin gasp edilmesine!

• Irkçı şoven ve cinsiyetçi saldırılara

• Göçmenlere karşı önyargılara, ayrımcılığa, çifte statüye!

• Türkiye de işçi sınıfı ve ezilenlere uygulanan Faşist baskılara!

• Kürt ulusunun kendi kaderini tayin hakkı istemine!

• Faşist Türk devletinin tekçi, ırkçı, şoven, inkarcı saldırılarına karşı!

PARTİZAN COŞKUMUZLA ALANLARA MÜCADELEYİ BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ!

Emperyal güçler, 2008`de girdiği Kriz, halen devam etmektedir. Kriz bahane edilerek işçilere, emekçilere ve dünyanın mazlum halklarına baskı sömürü katlanarak sürüyor.

Tüm bu saldırılara da işçi sınıfı sessiz kalmamakta, emperyalist ekonomi – politikalara, kazanılmış hakların gasp edilmesine; Grevler, yürüyüşler ve direnerek Emperyalist haydutların korkularını büyütmektedir. En son Fransa`da Fransız burjuvazisinin Yeni Çalışma yasası, Fransız emekçilerin, işçilerin günlerce direnişine, öğrencilerin toplumun diğer kesimlerinin destelemesi sonucu bu yasa geri çekilmişti.

Emperyalist güçler Sömürge, Yarı-Sömürgelerde yeni Pazar alanları yaratma kavgasının bir tarafında ABD ve Müttefikleri, diğer tarafın da Rus ve Çin Emperyalizmi yer almaktadır. Orta doğu kan gölüne çevrilmiş, milyonlarca emekçi göçe zorlanmış, Yüzbinlercesi öldürülmüş, binlercesi göç yollarında hayatını kaybetmiştir.

Türkiye de dünyadaki bu gelişmelerden bağımsız değil. Faşist TC devleti orta doğu da emperyal güçlerin bu didişmesinden kendisine pay çıkarma, Fırsata dönüştürme hayalleri boşa çıkmıştır. iŞiD`e karşı mücadele sahtekarlığı çok geçmeden ortaya çıkmıştır. TC Devletinin esas korkusu Kürtler, olası bir devlet kurma ve güç olmayı kesinlikle kabul etmemesi; Faşist TC`nin ırkçı Şoven, tekçi zihniyetinin derinliğini göstermektedir.

Faşist TC yıllardır işçi sınıfı ve ezilenlere yönelik baskı, sömürü ve yıkım politikalarına; işçi sınıfı ve ezilenler artık sessiz kalmamaktadırlar. Kürt ulusuna yönelik soykırım, imha, yok etme saldırıları katlanarak devam etmektedir. Tekçi, Faşist zihniyetin saldırılarına karşı, Kürt halkı ve demokratik güçler mücadeleye devam ediyorlar.

Türk hakim sınıfları kendi egemenlerini garanti altına almak için gündeme getirdikleri „güçlü yönetim projesi“ olan 16 Nisan Referandumu, Çeşitli milliyetlerden emekçi halkımız HAYIR diyerek ret etmiştir. Referandumdan sonra sokaklara çıkarak „Bu daha başlangıç HAYIR

devam ediyor, HAYIR kazandık“ şiarı faşist TC. Devleti ve onun siyasi arenadaki piyonu Erdoğan`a Irkçı tekçi şoven cepheyi çatırdatmıştır. Kısaca çeşitli milliyetlerden emekçiler; Faşist TC`nin icraatlarına HAYIR demiştir. İşte böylesine tansiyonun yüksek, devrim ile karşı devrim arasındaki kavganın daha da keskinleştiği bir dönemde 1 Mayıs`ı karşılamamız onu daha da anlamlı kılacaktır.

Partizan 

862