Salı Nisan 23, 2024

Partizan ve YDG’den devrim şehitleri anmasına çağrı

kaypakkaya-partizan
Bir açıklama yapan İzmir Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik, 15 Ocak Pazar günü Devrim ve Komünizm Şehitleri Anması düzenleyeceklerini duyurdular ve “Onlardan öğrenmemiz gereken mücadele azmi bugün daha da önem kazanmıştır” dediler

 

“Yaşadığımız süreçte ülkemizde faşist saldırılar her geçen gün artmaktadır. Uzun süredir OHAL uygulamaları ve KHK'lerle AKP hükümeti, ezilen ve yok sayılan kesimlere karşı saldırısını ve baskını her geçen gün arttırıyor” denilen açıklama şu şekilde devam ediyor:

“Onların mücadele azmi bugün daha da önem kazanmıştır”

“Devlet, kendine muhalif olarak gördüğü kesimleri katletmekte katledemediklerini de tutuklamaktadır. Böylesi bir dönemde devrim şehitleri anmak, onların mücadelesini omuzlamak önemini daha da arttırmaktadır. Devrim ve komünizm şehitleri ülke de yaşanan faşizme karşı başkaldırmış ve verdikleri onurlu mücadele sonucunda devrim mücadelesine tohum olmuşlardır.

Onlardan öğrenmemiz gereken mücadele azmi bugün daha da önem kazanmıştır. Devletin saldırıları karşısında bizlerde şehitlerden devraldığımız bayrağı daha yukarı çekmek için mücadeleye şehit yoldaşlarımızdan öğrendiklerimizi geliştirerek devam etmeliyiz.

Biz de böylesi sert geçen bir dönemde hem şehit yoldaşlarımızdan öğrenmek hem onları anarak anılarını yaşatmak için her sene düzenlediğimiz ‘Devrim ve Komünizm Şehitleri Anması’ etkinliğinin bir yenisini düzenliyoruz.

İzmir'deki tüm devrimci, demokrat ve yurtsever halkımızı devrim ve komünizm şehitleri anmasına davet ediyoruz.”

Etkinlik 15 Ocak Pazar günü saat 15.00’te TÜMTİS’te (Şehit Fethi Bey Cad. No:13/7 Konak) gerçekleşecek.

2047