Perşembe Mart 28, 2024

Partizan'dan Ankara’da devrim ve komünizm şehitleri için anma etkinliği

kaypakkaya-partizan
Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik tarafından “Devrim ve Komünizm Şehitleri Anması” Ankara Keke (Yunus Emre Şen) Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Anmaya DHF, ESP ve HDP katıldı.

 

Keke Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anmada devletin toplumsal dinamiklere azgınca saldırdığı ve bu saldırılar karşısında şehitlerin mücadele azmine ve kararlılığına vurgu yapılarak mücadelenin daha da yükseğe taşınması gerekliliğine değinildi.

Anma etkinliğinde açılış konuşması yapıldı. Ardından saygı duruşu gerçekleşti. Saygı duruşundan sonra Partizan, YDG, DHF, ESP, ve HDP adına konuşmalar yapıldı.

Partizan; “Söz olsun”

Güncel sürece ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı Partizan konuşmasında, “Açıktır ki ülkenin kaosu bir tarafa biz de bir kaosun içerisinde yer alıyoruz. Sınıf mücadelesinin kaçınılmaz yönlerinden biri olan örgütlü güçler içerisindeki kaos bugün derinleşmiş ve kendisini dışarıya vurmuştur. Ancak nasıl ülke içerisinde yaşanan kaosu fırsata çevirmek, komünist devrimciler açısından bir görevse, iç kaosumuzda şehit düşenlerimizin bize miras bıraktığı sorumlulukları yerine getirecek özneyi yeniden ve daha güçlü, daha çelikleşmiş bir şekilde ayağa dikmek için fırsata çevirmek de üzerimize düşen bir görevdir” denildi.

“Bu yolu taşına, dikenine, tuzağına rağmen yürüyecek, bedel ödeyecek, kanımızı dökecek, canımızı vereceğiz. Ama tamamlayacağız. Demirdağ’ın yenilmez inadı, gençliğin gücüyle bu bataklıktan çıkacağız. Söz olsun, sabahlara kadar Partimizin ismini işkence altında haykıranlara. Söz olsun, Vartinik’te düşenlerimize. Söz olsun, Diyarbakır zindanlarında yenilgiyi zafere çevirenlere. Söz olsun, Aliboğazı’nda destansı direnişle düşen karanfillerimize.” denilerek sonlandırıldı.

“Üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmemiz gerekiyor”

Şehitlerin devrim mücadelesindeki önemlerinin altı çizilen YDG konuşmasında; “En son Aliboğazı’nda şehit düşen yoldaşlarımız, mücadelenin değerini, daha fazla sorumluluk almamız gerektiğini ve üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmemiz gerektiğini bir kez daha derinden hissettirdiler”

YDG açıklamanın devamında,”Bugün gelinen süreçte saldırılar boyutlanarak artmış, yoldaşlarımızdan öğrendiğimiz mücadele yöntemlerini geliştirerek uygulamak zorunluluğu doğmuştur. Mücadelenin yapı taşı olan biz Yeni Demokrat Gençlik’in dinamik ruhu, Aşkın’dan Cengiz’e, Cengiz’den Haydar’a şehit yoldaşlarımız rehberliğinde sokakları dolduracak” denildi.

Birleşik mücadelenin gelinen süreçte önemli olduğu belirtildi ve “Bizler Yeni Demokrat Gençlik olarak biliyoruz ki devrim ve komünizm şehitlerinin mücadele azmini devrimci iradeyle sahiplenir ve faşizme karşı barikatlara bu bilinçle yüklenirsek zafer yakındır! Bu zafere, halk kitleleri ve devrimci, ilerici, yurtsever yoldaşlarımızla omuz omuza mücadele ederek ulaşacağız”  denildi.

“Şehitleri anmak onların adımlarına basmaktır”

Anmaya katılan DHF “Üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için bugün daha çok çaba sarfetmeliyiz. Her zaman vurguladığımız gibi birlik, mücadele, zafer diyoruz” dedi.

HDP “Şehitleri anmak onların adımlarına basarak mücadele etmekten geçer. Faşist diktatörlüğe karşı birleşik mücadeleyi yükseltmek gerekiyor. Şehitleri anarken kendimizi mücadelenin ortasına koymamız önemlidir” diyerek devletin saldırılarına karşı şehitleri rehber edinmemiz gerektiğini vurguladı.

ESP “Devrim şehitlerini anmak onların izinden gitmektir. Faşizmin arttığı süreçte devrimciliğimizi sorgulayan, mücadelenin gerekliliklerini yerine getirmemiz önemli. Eylem olmak, Keke olmak, Cebo olmak, yani şehitlerimizden örnek alarak faşizme karşı devrimci silahımız olan direngenliği kuşanmamız gerekiyor.” dedi.

Anma etkinliği Tersname müzik grubunun dinletisinin ardından sona erdi. 

1089