Perşembe Mart 28, 2024

PKK Yürütme komitesi : Ulaş Adalı örnek bir militandı

kaypakkaya-partizan
PKK Yürütme Komitesi, DKP Merkez Komite Üyesi Gökhan Taşkan'ı (Ulaş Adalı) andı, "Ulaş Adalı Yoldaşın devrime, sosyalizme ve bu uğurda ortak mücadeleye ne kadar inandığını ve ne denli çözümleyici olduğunu HBDH'nin kuruluşunda ve bugüne kadar geliştirilerek yürütülüşünde gösterdiği büyük ve yaratıcı çabada gördük" dedi.

 

PKK Yürütme Komitesi, Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) MK Üyesi ve Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı, Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kurucularından ve Yürütme Komitesi Üyesi Ulaş Adalı'nın (Gökhan Taşyakan) ölümsüzleşmesi üzerine açıklama yaptı.

Parti ve halk olarak inanmış ve örnek bir devrimciyi şehit verdiklerini belirten PKK, "Ulaş Adalı Yoldaş Gezi'den Kobani'ye uzanan tarihi direniş çizgisinin örnek militanı, öncü savaşçısı ve yiğit komutanı olmayı başararak ölümsüzleşmiştir" dedi.

Gökhan Taşyakan'ın HBDH kurucularından olduğu hatırlatılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bulunduğu her direniş cephesinde örnek bir militan tutumun sahibi olduğu gibi, Ulaş Adalı Yoldaşın devrime, sosyalizme ve bu uğurda ortak mücadeleye ne kadar inandığını ve ne denli çözümleyici olduğunu HBDH'nin kuruluşunda ve bugüne kadar geliştirilerek yürütülüşünde gösterdiği büyük ve yaratıcı çabada gördük. Denebilir ki, HBDH'nin kuruluşunda ve bugüne getirilişinde en çok emeği geçen bir yoldaş oldu. DKP ve BÖG gibi HBDH de Onun yönetimi ve komutası altında bugün Kürdistan ve Türkiye'nin dört bir yanında faşizme karşı savaşan ve her türlü gericiliğe karşı dövüşen bir devrimci direniş hareketi haline geldi. Burada Ulaş Adalı Yoldaşı anarken, son dönemde Dersim'de, Botan'da ve Nurhaklarda AKP-MHP faşizmine karşı kahramanca savaşarak şehit düşen HBDH savaşçılarını da Mercan, Nudem ve Alişêr Deniz Yoldaşlar şahsında saygıyla anıyor, amaçlarını başarma sözümüzü yineliyoruz."

PKK açıklamasında "DKP’li ve BÖG'lü Yoldaşların acısını paylaşıyor, antifaşist birleşik devrim mücadelesinde dostluk ve dayanışmamızı daha çok güçlendireceğimizi belirtiyoruz" dedi.

1377