Cuma Nisan 19, 2024

TAK 3 üyesinin kimliklerini açıkladı

Kayseri'deki eylemi üstlenen Teyrêbazên Azadiya Kürdistan (TAK), resmi internet sitesi üzerinde yaptığı açıklama ile İstanbul ve Kayseri’deki eylemleri gerçekleştiren üyelerinin kimlik bilgilerini açıkladı.

 

17 Aralık 2016’da saat 08:30 sıralarında Kayseri’de Dağ Komando Tugayına dönük eylemi Şehid Şervan-Andok İntikam Timinin gerçekleştirdiğini belirten TAK,  “Bu eylemi fedai tarzla gerçekleştiren Çekdar Xebat Yoldaş şehit olmuştur” dedi.

TAK açıklamasında, “Kayseri Dağ Komando Tugayı yıllardır Kürt Halkı üzerinde gerçekleşen soykırım savaşında ön saflarda yerini almış, binlerce insanımızın kanına girmiştir. Bu nedenle Şehid Şervan-Andok İntikam Timi özel olarak bu gücü hedef almış ve onlarcasının ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan başarılı eylemi gerçekleştirmiştir. TAK Kürdistan’da gerçekleşen vahşi saldırılarda parmağı olan tüm katil sürülerinden intikam alacak, soykırım tehdidi ile Kürt Halkını her gün daha fazla sindirmek isteyen Türk devlet faşizmine karşı amansız savaşımını yükseltecektir.

Anlaşılıyor ki şaşkına dönen Türk yetkilileri, aynı cümleleri kurmaya doyamayan güvenlik ‘uzmanları’ bundan sonra TAK’ın ne yapacağını merak ediyor. Biz bu cevabı verelim: TAK savaşçıları Çektar Yoldaş şahsında açığa çıkan bu eylem çizgisini sahiplenecek, kendileri için belirlenmiş yeni faşist odaklara yönelmek için sadece gün sayacaktır” ifadelerine yer verildi.

ÇEKDAR XEBAT

Yaşamını yitiren Çekdar Xebat’a ilişkin şunları belirtti:

“Çektar Xebat Yoldaş 30.08.1990’da Van’ın Özalp ilçesinde doğmuştur. Yurtsever bir ailede yetişen Çektar Yoldaş daha küçük yaşlarda aile içinde sorumluluk almaya başlamış; bir yandan okulunu okurken bir yandan da hem çalışmış hem de kardeşlerinin yetişmesinde rol almıştır. Aynı dönemlerde yurtsever duygularla kişiliğine yön vermiş ve giderek devrimci bir yaşam tercihinde bulunmuştur. Bu kararlılık sonucunda 2009 yılında Özgürlük Hareketine katılan Çektar Yoldaş, orada bulunduğu süreçte önemli görevler yürütmüştür. Diğer TAK savaşçıları gibi Türk faşizmine karşı yürüttüğü mücadeleyi yetersiz bulmuş, daha sert bir mücadelenin geliştirilmesi gerektiğine inanmış ve bu temelde 2013 yılında TAK saflarına geçmiştir. Halk sevgisi, olgunluğu, görev bilinci, yoldaşlık anlayışıyla her zaman ön plana çıkan Çektar Yoldaş, başından sonuna kadar kendisinin komutanlığını yaptığı Kayseri eylemi ile hayal ettiği gibi tarihi bir intikam eylemine imza atmış, böylece ölümsüzleşmiştir.”

TAK: İNTİKAM EYLEMLERİNE DEVAM EDECEĞİZ

TAK açıklamasında İstanbul’da gerçekleştirilen eyleme ilişkin de şunlar kaydedildi:

10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Beşiktaş’ta tarihi eylemi gerçekleştirerek düşmanı kahreden arkadaşlarımız Şervan Şoreş Derweş ve Andok Serhat Yoldaşlardır. Her iki arkadaş tüm yaşamları boyunca örnek olmuş, gerçekleştirdikleri eylem ile efsaneleşmişlerdir. Kürt Halkı bu yiğit evlatlarını unutmamalı, analar yeni doğan çocuklarına onların ismini koymalı, genç kadın ve erkekler onların izinden yürümelidir. TAK olarak onların açtığı yoldan ilerleyecek, intikam eylemlerine devam edeceğiz.

ŞERVAN ŞOREŞ DERWEŞ  

Şervan Şoreş Derweş arkadaşa ilişkin

  07.06.1989 tarihinde Mardin Kızıltepe’de doğan Şervan Yoldaş yurtsever bir ailede yetişmiş, daha küçük yaşlarda Özgürlük Mücadelesine yakınlık duymuştur. Kürt Halkının içinde bulunduğu zulme daha fazla dayanamayan Şervan Yoldaş 2007 yılında Özgürlük Mücadelesine katılmıştır. Özgürlük Mücadelesinde çeşitli alan ve görevlerde pratik yürüten Şervan Yoldaş her zaman ağırbaşlılığı, emekçiliği ve fedakarlılığı ile öne çıkmıştır. TC faşizminin Kürt Halkıüzerindeki baskıyı arttırması üzerine intikam duygularını büyüten Şervan Yoldaş 2014’te TAK saflarına katılmıştır. TAK saflarındayken üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getiren Şervan Yoldaş son olarak Andok Yoldaş ile beraber Şehid Tirej İntikam Timi olarak tarihi bir eyleme imza atarak şehitler kervanına katılmıştır.

ANDOK SERHAT

 Andok Serhat arkadaşa ilişkin

  05.06.1986 tarihinde Urfa Suruç’ta doğan Andok Serhat Yoldaş, yaşamının önemli bir kısmını Antep’te geçirmiştir. Üniversite okuduğu yıllarda Özgürlük Mücadelesi ile daha fazla ilişki içerisine girmiş ve gençlik çalışmaları yürütmüştür. Bu çalışmaları kendisi için yeterli görmeyen Andok Yoldaş 2007 yılında Özgürlük Mücadelesine katılmıştır. Yaşam sevinci, mütevaziliği ve pratikçiliği ile tüm arkadaşların sevgisini kazanan Andok Yoldaş üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirmiştir. Özgürlük Mücadelesine katıldığı günden itibaren daha farklı bir biçimde düşmana olan öfkesini kusmak isteyen Andok Yoldaş bu temelde 2014 yılında TAK saflarına katılmıştır. TAK saflarındayken üstlendiği görevleri yerine getirirken büyük bir eylem için sürekli hazırlık yapan Andok Yoldaş Şervan Yoldaş ile beraber Şehid Tirej İntikam Timi olarak tarihi bir eyleme imza atmış, hayal ettiği gibi düşmanı kahretmiş ve şehitler kervanına katılmıştır."

3 TAK ELEMANININ KİMLİKLERİ

Yaşamını yitiren 3 TAK üyesinin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı : Çekdar Xebat   

Adı Soyadı : Kasım Yıldırımçakar

Doğum Tarihi ve Yeri : 30.08.1990 / Van - Özalp

Anne Adı : Hüriyet

Baba Adı : İsmail Hakkı

Şehadet Tarihi ve Yeri : 17 Aralık 2016 - Kayseri

***

Kod Adı : Şervan ŞOREŞ DERWEŞ   

Adı Soyadı : Kadri Kılınç

Doğum Tarihi ve Yeri : 07.06.1989 / Mardin-Kızıltepe

Anne Adı : Necla

Baba Adı : Halit

Şehadet Tarihi ve Yeri : 10 Aralık 2016 - İstanbul

***

Kod Adı : Andok SERHAT   

Adı Soyadı : Burak Yavuz

Doğum Tarihi ve Yeri : 05.06.1986 / Urfa-Suruç

Anne Adı : Nahide

Baba Adı : Mehmet

Şehadet Tarihi ve Yeri : 10 Aralık 2016 - Istanbul

1304