Cuma Nisan 19, 2024

TİKKO Rojava;DAİŞ’in sızma girişime Enternasyonalist Tabur savaşçılarından engel: 8 çete öldürüldü

kaypakkaya-partizan
Rojava’da DAİŞ çetelerinin sızma girişimi yine bertaraf edildi. TİKKO Rojava’nın resmi hesabından duyurduğu saldırıda ve çatışmalarda 8 çetenin öldürüldüğü belirtildi.

 

Rojava’da DAİŞ çetelerinin sızma girişimi yine bertaraf edildi. TİKKO Rojava’nın resmi hesabından duyurduğu saldırıda ve çatışmalarda 8 çetenin öldürüldüğü belirtildi.

25 Ocak günü saat 05.15 sularından çeteler tarafından Enternasyonalist Özgürlük Taburu savaşçılarının bulunduğu köye sızma girişiminde bulunuldu. Sızma girişiminin Enternasyonalist Özgürlük Taburu savaşçıları tarafından termal kamera ile fark edilmesinin ardından çatışma çıktı. TİKKO Rojava Komutanlığı yaşananları twitter adresinden duyurmuştur.

Köyde bulunan tüm noktalara saldırı düzenlendiğini belirten TİKKO Rojava, çatışmada 8 çetenin öldürüldüğünü açıkladı. Köyün içine doğru dağılan çetelerle hava kararana kadar çatışmanın sürdürüldüğünü ifade eden TİKKO Rojava, temizlik operasyonu sırasında 3 çetenin kendisini patlattığını, çetelere ait panzerin de savaşçılar tarafından ele geçirildiğini belirtti.

23 noktaya yönelik saldırı püskürtüldü

Açıklamada çetelerin genel cephe kapsamında 23 noktaya saldırdığını ve bu saldırılarda yerel güçlerin oluşturduğu taburdan 2 savaşçının şehit düştüğü, 3 savaşçının da yaralandığı belirtildi. Açıklama “Enternasyonal Taburu bünyesinde savaşan yoldaşlarımızdan biride yaralanmıştır” şeklinde sonlandırıldı.

Bu ay içerisinde yine DAİŞ çeteleri tarafından Enternasyonal Özgürlük Taburu’na saldırı düzenlenmiş, saldırıda 16 çeteci öldürülerek püskürtülmüştü.

1138