Cuma Nisan 19, 2024

TKP/ML Hapishane Kadın Komitesi:"Biliyoruz ki o şanlı bayrak yere düşmedi/düşmeyecek"

kaypakkaya-partizan
TKP/ML Hapishane Kadın Komitesi, Aliboğazı şehitleri için açıklama yaptı; açıklamada, “Aliboğazı’nda ölümsüzleşen 8 yoldaşımızın acısı yüreklerimizi dağlarken, öfkesi ve isyanı sınıf kinimizi, silahlarımızın hesap soruculuğunu da büyütmekte. Beynimizde bilinç, dilimizde zafer şiarı olurken, halkımızın yüreklerine de taht kurmaktadırlar” ifadeleri kullanıldı.

 

Aliboğazı’nda ölümsüzleşen 8 TİKKO gerillası için TKP/ML Hapishane Kadın Komitesi açıklama yaptı. Ezenle ezilen arasındaki çelişkiyle başlayan başkaldırı, isyan ve devrimler tarihi, aynı zamanda eşitlik, özgürlük ve kurtuluş mücadelelerinin de tarihi olmuştur. O tarih, çetin savaşlarında, görkemlin direnişlerle, baş eğmezliklerle yazılmış, özgürlük ve kurtuluş uğruna yıldızlaşanlarla ete kemiğe bürünmüş, tarihin süzgecinden damıtılarak geçenİ; deneyimimiz, birikimimiz, emeğimiz, gözbebeğimiz, umudumuz olmuştur” şeklinde başlayan açıklamada, “ Bu onurlu yürüyüş, çetin ve görkemli mücadele, her daim yıldızlaşanlarımızın omuz başlarında yükselmiştir. Her düşenin kendinden önce gidenlerin devrettiği bayrağı, daha yükseğe kaldırıp, dalgalandırılmasıyla büyümüştürifadelerine yer verildi.

“Beynimizde bilinç, dilimizde zafer şiarı olurken, halkımızın yüreklerine de taht kurmaktadırlar”

Biliyoruz ki o, şanlı bayrak yere düşmedi/ düşmeyecek. İbrahim’den Mehmet’e; - Meral’den Beşler’e; Cengiz-Hakan-Özgüç’lerden Haydar-Murat’lara, Aliboğaz’ında ölümsüzleşen 8’lere dalgalandı/dalgalanacak.

Aliboğazı’nda ölümsüzleşen 8 yoldaşımızın acısı yüreklerimizi dağlarken, öfkesi ve isyanı sınıf kinimizi, silahlarımızın hesap soruculuğunu da büyütmekte. Beynimizde bilinç, dilimizde zafer şiarı olurken, halkımızın yüreklerine de taht kurmaktadırlar denilen açıklama şu şekilde devam ediyor:

“Bizlere devrettikleri kavganın durdurulamaz akışıdır”

Onlar! Görkemli direnişleriyle faşizmin karanlığına karşı aydınlığın, umutsuzluğa, yılgınlığa karşı umudun, çaresizliğe, çözümsüzlüğe karşı çözümün; yüreklerimizi birleştirip barikat yapmaktan geçtiğini göstererek ölümsüzleştiler. Ölümsüzleşen bedenleriyle yaşamın ve özgür geleceğin yaratıcılarından, mimarlarından oldular.

 Biliyoruz ki onları ölümsüz kılan, uğrunda ölümsüzleştikleri idealleri, mücadeleleri de yarattıkları değerleri, bizlere devrettikleri kavganın durdurulamaz akışıdır.

Bugün tohum olup düştüler toprağa. Ama toprakta:

‘Tohumu tez örter ölüm,

Gömüldü sanırsın

Oysa toprağa düşmüştür…

Yarıp parçalar kimsesizliği,

Kırmızı amansız elleriyle

Ölümlerden doğarız biz yine.’ Haykırışlarıyla yeniden doğup, karışacaklar aramıza. Adları adlarımız, kavgaları kavgamız olacak. Partiyi devrimi güçlendirip, halkın umudu, geleceğin mimarı, yol göstereni, günü tutuşturacak, yarını yaratacak isyan ateşi olacaklar bizimle.

Aliboğazı Şehitleri Ölümsüzdür!

8’ler Kavgamızda Yaşıyor Yaşayacak!

937